Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

5 μαγαζιά για γλυκό στα Νότια Προάστια

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

28 Ιουνίου 2023 10:24
5 μαγαζιά για γλυκό στα Νότια Προάστια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βρίσκεσαι στα Νότια Προάστια και σε έχεις πιάσει μια ακατανίκητη λιγούρα. Θέλεις γλυκό, αλλά οι θερμίδες που θα πάρεις θέλεις να αξίζουν τον κόπο, γι' αυτό και θέλεις να φας κάτι πολύ νόστιμο.

Το Athensmagazine.gr, εντόπισε 5 μαγαζιά για γλυκό στα Νότια Προάστια, στα οποία θα βρεις πεντανόστιμα γλυκά, που θα σε ταξιδέψουν και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι αξίζουν και την κάθε μπουκιά.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα καλύτερα μαγαζιά για σουβλάκι στα Νότια.

Malebi Glyfadas

Δημ. Γούναρη 172, Γλυφάδα

Τηλέφωνο: 21 6700 1922

Τρεις ταλαντούχοι νέοι, ο Δημήτρης Λεμοντζόγλου (ζαχαροπλάστης, εγγονός Κωνσταντινοπολίτη ζαχαροπλάστη-θρύλου που θήτευσε στο Baylan) η γυναίκα του Ρόζα (που έχει επιμεληθεί το look & feel του χώρου και το υψηλής αισθητικής packaging) και ο κουνιάδος του (ο Άγγελος Κάρδαρης, φιναλίστ του Master Chef) ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το Malebi Glyfadas.

Σε έναν χώρο που το μοντέρνο με το retro συνυπάρχουν αρμονικά, θα δοκιμάσεις τα πιο νόστιμα πολίτικα γλυκά και όχι μόνο.

Sweet Melek

Αχιλλέως 31, Παλαιό Φάληρο

Τηλέφωνο: 21 1183 5966

To Sweet Melek, η γωνιά στο Παλαιό Φάληρο, που θυμίζει παλιό παραδοσιακό καφενείο, κρύβει πολίτικους θησαυρούς.

Ο "Γλυκός Άγγελος", όπως μεταφράζεται το Sweet Melek, είναι λίγο απ' όλα... ζαχαροπλαστείο, καφέ, μεζεδοπωλείο.

Χειροποίητα μαντί, λεπτεπίλεπτες τραγανές φλογέρες γεμιστές με κιμά ή παστουρμα, φασόλια πιάζ, αυγά με σουτζούκι και πολλές άλλες νοστιμιές.

Ωστόσο, το Sweet Melek, ξεχωρίζει και για τα γλυκά που σερβίρει. Δοκιμάστε μία από τις πολλές κρέμες, όπως η κρέμα που φτιάχνει η ιδιοκτήτρια ή τον νόστιμο μπακλαβά ή το καταπληκτικό κιουνεφέ.

5 μαγαζιά για γλυκό στα Νότια Προάστια

Sweet Spoon by Dimitris Drakos

Μαρίνου Γερουλάνου 59, Αργυρούπολη

Τηλέφωνο: 21 0994 8303

Στην πιο γλυκιά γωνιά της Αργυρούπολης, στο Sweet Spoon by Dimitris Drakos, θα απολαύσεις τα πιο νόστιμα γλυκά στις πιο μεγάλες μερίδες.

Σε ένα minimal ινστσαγκραμικό χώρο, ο pastry-chef Δημήτρης Δράκος, θα βρεις πολλά από τα αγαπημένα, διάσημα γλυκά με μοναδικές πινελιές, που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Τεράστια και πεντανόστιμα cake, όπως το Red Velvet, το Devil’s, το Coconut και το Carrot Cake, λαχταριστό προφιτερόλ salted caramel, τιραμισού και πολλά άλλα γλυκά θα σε γλυκάνουν με τον καλύτερο τρόπο.

Creme Royale

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 136, Καλλιθέα

Τηλέφωνο: 21 0951 2200

Προφιτερόλ, Μπουένο, Μιλφειγ, και Σουφλέ σοκολάτας, Σοκολατοπιτα, Πορτοκαλοπιτα, Καρυδόπιτα, Μάφιν, Μπαρα με τροπικα φρουτα, βερικοκο, cranberry -- Τάρτα με Φράουλα, Λεμόνι, Φρούτα εποχής, Φρούτα του δάσους, Μπανάνα & Πραλίνα, Καραμέλα, Παγωτό, βάφλα με παγωτό, ζεστή πραλίνα , φρούτα όλα αυτά θα τα βρείτε στο "Creme Royale".

Σε έναν χώρο που θυμίζει παριζιάνικο στέκι θα γευτείτε, τις πιο νόστιμες χειροποίητες λιχουδιές.

Sweedom

Λεωφ. Καλαμακίου 88, Άλιμος

Τηλέφωνο: 21 0996 0123

Ο Νικόλαος Κωνσταντινίδης, γνωστός σύμβουλος στο χώρο της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, έχοντας στο ενεργητικό του την επιτυχημένη πορεία των καταστημάτων Κωνσταντινίδης Patisserie από το 2003 μέχρι σήμερα, δημιουργεί ένα ολοκαίνουργιο brand που έρχεται για να μαγέψει και να καθιερωθεί στην εγχώρια ζαχαροπλαστική και όχι μόνο.

Χειροποίητα γλυκά, φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά, μεγάλη ποικιλία και ένας πανέμορφος χώρος.

 

Ζαχαροπλαστεία

Ροή ειδήσεων

Share