Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανοίγει ο καιρός και... έφυγα για Ναύπλιο!

9 Μαΐου 2022 12:27
Ανοίγει ο καιρός και... έφυγα για Ναύπλιο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τόσο μακρύς χειμώνας και μόλις βγήκε ο ήλιος και ζέστανε ο καιρός... το σπίτι δεν με χωράει. Έχω ανάγκη να εκδράμω κάπου κοντά με τους φίλους μου και να περάσω μερικές μέρες γεμάτες ανεμελιά και χαλάρωση - και φυσικά καλό φαγητό!

Το Ναύπλιο είναι από αυτές τις πόλεις που συνδυάζει εύκολα την κοντινή απόσταση από την Αθήνα, τις υπέροχες εικόνες δίπλα στη θάλασσα και τις μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες εκεί που σκάει το κύμα!

Δεν σκέφτομαι τίποτα λιγότερο, λοιπόν, και ετοιμάζω βαλίτσες για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Φυσικά δεν αμελώ να κλείσω τραπέζι στην αγαπημένη μου ψαροταβέρνα, αφού στον “Μπούνο-Ψαροσαβούρα” με ξέρουν και τους ξέρω πολύ καλά!

Ανοίγει ο καιρός και... έφυγα για Ναύπλιο!

Το τραπεζάκι μου με περιμένει στον πεζόδρομο της οδού Μπουμπουλίνας 77, με όλα τα καλούδια που μπορείς να φανταστείς. Φτάνοντας από μακριά η μυρωδιά της θάλασσας σού σπάει τη μύτη και τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά ψήνονται στα κάρβουνα για να γίνουν οι πιο απολαυστικοί μεζέδες στο πιάτο μου.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που ο “Μπούνος-Ψαροσαβούρας” αποτελεί εδώ και χρόνια το απόλυτο στέκι για ψαροφαγία στο Ναύπλιο και όλοι σχηματίζουν ουρές στην πόρτα του για ένα... θαλασσομεζαδάκι – κι εγώ ανάμεσά τους!

Ανοίγει ο καιρός και... έφυγα για Ναύπλιο!

Εδώ θα δοκιμάσω εξαιρετικές ψαρόσουπες και καταπληκτικές αστακομακαρονάδες, που θεωρούνται τοπ, ολόφρεσκα ψάρια, με προτίμηση στις σαρδέλες, στα λαβράκια, στα φαγκριά, στις τσιπούρες, στα λυθρίνια και στα μπαρμπούνια που σπαρταράνε στο πιάτο μου, ικανοποιώντας και τις πιο απαιτητικές γαστρονομικές μου επιθυμίες.

Κι όλα αυτά θα συνοδευτούν με το εξαιρετικό χύμα κρασί της ταβέρνας αλλά και με τις επώνυμες επικέτες που θα μου προτείνει το φιλόξενο και χαμογελαστό προσωπικό, για να ολοκληρώσω το γεύμα μου, που πάντα μου μένει αξέχαστο.

Ανοίγει ο καιρός και... έφυγα για Ναύπλιο!

Χορταστικά πιάτα, εκλεκτές γεύσεις, άριστη ποιότητα και οικογενειακό περιβάλλον είναι, άλλωστε, τα βασικά χαρακτηριστικά του “Μπούνου-Ψαροσαβούρα”, που σε κάνουν να γυρίζεις εδώ ξανά και ξανά όποτε νιώσεις την ανάγκη να βρεθείς σε μια ταβέρνα που σου εμπνέει εμπιστοσύνη!

Ανοίγει ο καιρός και... έφυγα για Ναύπλιο!

Γιατί δεν υπάρχει πιο ειδικός στις λαχταριστές... ψαροκαταστάσεις!

INFO

 

Ταβέρνες

Ροή ειδήσεων

Share