Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

4+1 μαγαζιά στη Λούτσα για να απολαύσετε τα θαλασσινά σας

Οι καλύτερες επιλογές από το Athensmagazine.gr

21 Ιουνίου 2021 17:20
4+1 μαγαζιά στη Λούτσα για να απολαύσετε τα θαλασσινά σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εάν θέλετε να φάτε θαλασσινά και παράλληλα να κάνετε και τη βόλτα σας κοντά στην Αθήνα σας έχουμε τις καλύτερες επιλογές για φαγητό στη Λούτσα. Εξαιρετικά μαγαζιά με τέλεια ποιότητα φαγητού περιμένουν να τα γευτείτε. Ωστόσο δείτε και τις καλύτερες πιτσαρίες της Αθήνας για να φάτε την πιο νόστιμη πίτσα.

Ξυπόλητος

Μια οικογενειακή παράδοση που συνεχίζεται για 50 χρόνια και βάλε. Τραπέζια στο κύμα και θέα στον κολπίσκο. Στην ταβέρνα Ξυπόλητος θα φάτε φρέσκο ψάρι και καλαμαράκι, γαύρο ξιδάτο, ψαρομεζέδες και καπνιστό χέλι. Πολύ καλό φαγητό φτιαγμένο με μεράκι.

ξυπολητος λουτσα αρτεμιδα  φαγητο

Το Στέκι της Σαρδέλας

Ταπεινό και απλό ταβερνάκι με τραπέζια στην παραλία. Τι θα φάτε; Μα φυσικά, σαρδέλα στα κάρβουνα και χταποδάκι ψητό. Βέβαια το μενού δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά, υπάρχει πολύ καλό φαγητό που μπορείτε να απολαύσετε και να χαλαρώσετε.

η σαρδελα λουτσα αρτεμιδα  φαγητο

Τα Δελφίνια

Εκλεκτούς μεζέδες, καλό ντόπιο κρασί, εξαιρετικά αποστάγματα, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά φρέσκα από τα καΐκια και πλούσιο μεσογειακό φαγητό και σε πολύ προσιτές τιμές, θα βρείτε στην ταβέρνα Δελφίνια.

Γεύσεις εμπνευσμένες από την μεσόγειο, με ολόφρεσκα θαλασσινά καθημερινά. Ποικιλία κρύων και ζεστών εδεσμάτων, χειροποίητων πιάτων με την νοστιμάδα του σπιτικού φαγητού και σπεσιαλιτέ που αφυπνίζουν τον ουρανίσκο.

τα δελφινια λουτσα αρτεμιδα  φαγητο

Forkys

Φόρκυς… θαλασσινός Θεός που ανήκει στην πρώτη Θεϊκή γενιά. Ήταν γιός του Πόντου και της Γαίας ή του Ωκεανού και της Τηθύος και κυβερνήτης των θαλάσσιων τεράτων. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του νέου ξενοδοχείου SEASABELLE THE HOTEL πάνω στη θάλασσα, υπάρχει το εστιατόριο Forkys με γεύσεις από όλη την Ελλάδα αλλά και την μεσόγειο. Καλό φαγητό με προσεγμένες πρώτες ύλες σε μια εξαιρετική τοποθεσία.

4+1 μαγαζιά στη Λούτσα για να απολαύσετε τα θαλασσινά σας

Island Basket

Η ταβέρνα Island Basket στη Λούτσα (Αρτέμιδα) είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και 20 χρόνια προσφέρει καθημερινά τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και φαγητό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Όπως είναι φυσικό πρωταγωνιστής είναι το φρέσκο ψάρι και στο Island Basket θα βρείτε διάφορα ψάρια όπως μαρίδα, γαύρο, σαρδέλα, συναγρίδα, σαργό, σφυρίδα, μπαρμπούνια και μυλοκόπι ενώ δεν λείπουν και τα θαλασσινά όπως οι γαρίδες, τα μύδια, και τα καλαμαράκια σε διάφορες παρασκευές.

Επιπλέον, αξίζει να δοκιμάσετε τη μεσογειακή μακαρονάδα μας, τα σπαγγέτι με καπνιστό σολομό, τα λιγκουίνι με κοτόπουλο αλά κρεμ, τις πέννες με μπέικον και τσένταρ και φυσικά τη διάσημη και πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα.

island basket λουτσα αρτεμιδα  φαγητο

 

Ταβέρνες

Ροή ειδήσεων

Share