Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

5+1: Υπέροχες ταβέρνες για φαγητό στο Σουνιο

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει τις καλύτερες επιλογές...

9 Ιουνίου 2021 11:39
5+1: Υπέροχες ταβέρνες για φαγητό στο Σουνιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Σούνιο ενδείκνυται για μόνοήμερες εκδρομές, καθώς έχει πολλές όμορφες παραλίες, ιστορικό ενδιαφέρον και βέβαια καλό φαγητό. Εμείς θα μείνουμε στο φαγητό και για αυτό σας έχουμε 6 φανταστικές επιλογές που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε. Ωστόσο πριν πάτε για φαγητό κάντε μια στάση για ένα καφεδάκι σε ένα από τα 3 καλύτερα beach bar του Σουνίου.

Ο Ηλίας

Φανταστείτε να βρίσκεστε κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο, με τη θάλασσα να χορταίνει το μάτι και μοναδικές γεύσεις θαλασσινών και μεγάλη ποικιλία φρέσκων ψαριών να χορταίνουν τις ορέξεις σας, μπροστά στα καταγάλανα νερά και τα αρώματα του απέραντου γαλάζιου.

Όλο αυτό μπορεί να ξεφύγει από τη φαντασία και να γίνει πραγματικότητα στην ταβέρνα Ο Ηλίας στο Σούνιο, η οποία ακολουθεί από το 1944 την οικογενειακή παράδοση και προσφέρει φρέσκο ψάρι και καλό φαγητό σε μια μικρή απόδραση από το κέντρο της Αθήνας.

ηλιας ταβερνες και εστιατόρια φαγητο σουνιο

Σταμάτης

Έτσι απλά και ωραία, όσο απλό είναι το όνομά του, το συγκεκριμένο εστιατόριο ξεχωρίζει για το φρέσκο ψάρι και το καλό φαγητό που προσφέρει και την τοποθεσία του. Βρίσκεται στα Λεγραινά κι έτσι αποτελεί μία καλή γαστρονομική αφορμή για να επιμηκύνουμε την Κυριακάτικη βόλτα μας.

σταματης ταβερνες και εστιατόρια φαγητο σουνιο

Μαρίδα

Η ιστορική ταβέρνα του 1930 στα Λεγραινά είναι σημείο αναφοράς. Όλοι ξέρουν ότι στη Μαρίδα θα βρούνε ψαρικά, ψάρια φρέσκα τα οποία το μαγαζί προμηθεύεται από ανεμότρατες και καΐκια από το Λαύριο. Οι σπεσιαλιτέ της είναι οι γαρίδες σαναγάκι, η σουπιά με το μελάνι και φυσικά το μαριδάκι. Η τέλεια στάση για φαγητό μετά από ένα ωραίο μπανάκι στο Σούνιο.

μαριδα ταβερνες και εστιατόρια φαγητο σουνιο

Συρτάκι

Δυο βήματα από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το λαοφιλές Συρτάκι αγναντεύει την θάλασσα από τα πάντα γεμάτα τραπεζάκια του, τα οποία φιλοξενούν πεντανόστιμους θαλασσινούς μεζέδες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το κρασάτο χταπόδι, την ψητή σαρδελίτσα, το ριζότο με καλαμάρι σε μελάνι σουπιάς, τον σολομό σε φύλλο κρούστας και τη μακαρονάδα με τα θαλασσινά. Μεγάλο, φρέσκο ψαράκι «παίζει» πάντα στη βιτρίνα, και η ποικιλία ούζου ικανοποιητικότατη. Καλό φαγητό στις καλύτερες τιμές.

συρτακι ταβερνες και εστιατόρια φαγητο σουνιο

Θόδωρος & Ελένη

Η ταβέρνα Θόδωρος & Ελένη απέχει μιαν ανάσα από την μεγάλη παραλία των Λεγραινών, και μας σερβίρει καταπληκτικά μύδια αχνιστά με φέτα, φρέσκο καλαμαράκι τηγανιτό, χταποδάκι ψητό στα κάρβουνα, φοβερή γαριδομακαρονάδα και σούπερ γαρίδες παναρισμένες με σουσάμι και ελαφριά σως σκόρδου. Ό,τι στερείται σε θέα θάλασσα το αναπληρώνει σε φανταστικές γεύσεις και καλό φαγητό –γεγονός που έχει εκτοξεύσει την φήμη του τόσο ώστε η κράτηση να είναι απαραίτητη τα Σ/Κ.

θοδωρος ελενη ταβερνες και εστιατόρια φαγητο σουνιο

Όλγα

Δημοφιλής και κοσμαγάπητη ταβέρνα στους παροικούντες το Λαύριο και τα περίχωρά του, η Όλγα απλώνει τα τραπεζάκια της στο πλακόστρωτο της ψαραγοράς, και σερβίρει καλό φαγητό και πεντανόστιμους ψαρομεζέδες –γαρίδες σαγανάκι με φρέσκια ντομάτα και φέτα, τηγανιτό θράψαλο, μύδια αχνιστά, ψητό χταποδάκι, γαύρο μαρινάτο με σκόρδο και μπούκοβο.

ολγα ταβερνες και εστιατόρια φαγητο σουνιο

 

Ταβέρνες

Ροή ειδήσεων

Share