Η συνταγή της ημέρας: Ψαρόσουπα με πεσκανδρίτσα
Πεντανόστιμο

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή για τις κρύες μέρες του χειμώνα! Υπέροχη ψαρόσουπα με πεσκανδρίτσα. Με την ευκαιρία, δείτε κι άλλη μια υπέροχη συνταγή για σούπα.
Ψαρόσουπα με πεσκανδρίτσα
Υλικά
- ψάρια 1-1,2 κιλά πεσκανδρίτσα καθαρισμένη
- ζωμό λαχανικών 1 1/2 λίτρο
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- καρότο 2
- πατατες 3 μεσαίες
- σέλινο 4-5 κλωνάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- λεμονι Χυμός από 2
- ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού περίπου
Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε τη πεσκανδρίτσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη ή καπάκι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε και τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Χοντροκόβουμε και το σέλινο. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Αφού το ψάρι είναι έτοιμο απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βγάζουμε την μεμβράνη ή το καπάκι.
Αφαιρούμε το ψάρι από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και σουρώνουμε τον ζωμό. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε τον ζωμό και πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πατάτες και το σέλινο. Επίσης βάζουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ξεψαχνίζουμε το ψάρι προσεκτικά από τα κόκαλα. Παράλληλα κόβουμε το κρέας του ψαριού σε κομμάτια και περιμένουμε μέχρι να βράσουν τα λαχανικά. Όταν βράσουν ρίχνουμε το ψάρι μέσα στη σούπα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.