Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2025

Μούρλια: Τυρόπιτα με ζαγορίσιο φύλλο και ρεγκάτο

Εύκολη και γρήγορη

21 Ιανουαρίου 2025 10:57
Μούρλια: Τυρόπιτα με ζαγορίσιο φύλλο και ρεγκάτο
Από Μαρία Βέλμαχου

Είναι σχεδόν απίθανο να μην αρέσει σε κάποιον η τυρόπιτα σε όλες της μορφές, αφού πάντοτε η τυρόπιτα κοσμούσε τα παραδοσιακό οικογενειακά τραπέζια. Και όταν, μάλιστα, φτιάχνεται με χωριάτικο ζαγορίσιο φύλλο και γέμιση από φέτα και ρεγκάτο, τότε είναι ακόμα πιο νόστιμη.

Υλικά

  • χωριάτικο φύλλο χωριάτικο φύλλο 1 συσκευασία ζαγορίσιο
  • φέτα 250 γραμμάρια
  • ρεγκάτο 100 γραμμάρια
  • ελαιολαδο 1 κούπα περίπου
  • αυγα 3
  • σοδα 1 κουτάκι αναψυκτικό
  • πιπέρι 1 πρέζα
  • σουσαμι
  • μαυροσούσαμο

Μούρλια: Τυρόπιτα με ζαγορίσιο φύλλο και ρεγκάτο

Διαβάστε επίσης: Τυρόπιτα τοστιέρας: Η πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για το κολατσιό των παιδιών

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα και το ρεγκάτο στο τρίφτη.
  • Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στην άκρη.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε το πρώτο ζαγορίσιο φύλλο.
  • Το λαδώνουμε και από πάνω απλώνουμε μία στρώση από τα τυριά.
  • Από πάνω βάζουμε ακόμη ένα φύλλο.
  • Λαδώνουμε το φύλλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη σόδα και προσθέτουμε το πιπέρι.
  • Κόβουμε τη πίτα και περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα.
  • Πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο και σουσάμι και ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει, για περίπου 40 λεπτά.
 

Συνταγές

Share