Γλυκιά συνταγή της ημέρας: Creme la Choholat για τις λιγούρες
Ο,τι πιο νόστιμο
21 Ιανουαρίου 2025 08:52
Από Αλεξία Τέλο
Πανεύκολη και πεντανόστιμη Creme la Choholat σε ποτήρι για κέρασμα ή για τις απογευματινές μας λιγούρες, με 5 υλικά. Μπορείτε να τις φτιάξετε και για βάση για μπισκοτόγλυκο.
Αρχικά βάζουμε το φρέσκο γάλα σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα σε αυτό την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα, για περίπου 10 λεπτά. Αδειάζουμε την κρέμα σε ποτηράκια και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο. Αν θέλουμε διακοσμούμε.