Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2025

Γλυκιά συνταγή της ημέρας: Creme la Choholat για τις λιγούρες

Ο,τι πιο νόστιμο

21 Ιανουαρίου 2025 08:52
Γλυκιά συνταγή της ημέρας: Creme la Choholat για τις λιγούρες
Από Αλεξία Τέλο

Πανεύκολη και πεντανόστιμη Creme la Choholat σε ποτήρι για κέρασμα ή για τις απογευματινές μας λιγούρες, με 5 υλικά. Μπορείτε να τις φτιάξετε και για βάση για μπισκοτόγλυκο.

Δείτε επίσης: Πεντανόστιμο: Εύκολο cheesecake πραλίνα – σοκολάτα

Creme la Choholat για τις λιγούρες

ΓΛΥΚΟ

Υλικά

  • Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
  • ζαχαρη 125 γραμμάρια
  • κορν φλαουρ 40 γραμμάρια
  • κακαο 30 γραμμάρια κοσκινισμένο
  • βανίλια 2 κάψουλες

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε το φρέσκο γάλα σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα σε αυτό την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα, για περίπου 10 λεπτά. Αδειάζουμε την κρέμα σε ποτηράκια και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο. Αν θέλουμε διακοσμούμε.

 

Συνταγές

Share