Ακαταμάχητο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι: Το ψητό φρούτο κρύβει το μυστικό της απόλαυσης
Δε θα μπορεί να αντισταθεί κανένας
3 Ιανουαρίου 2025
07:36
Το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι. Το μυστικό της επιτυχίας του κρύβεται στα ψητά κεράσια και στις νιφάδες καρύδας.
Διαβάστε επίσης: Δροσερή «αμαρτία», έτοιμη σε χρόνο dt: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά
Υλικά
- 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 500 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσι)
- 15 γρ. λικέρ αμαρέτο ή νερό
- 50- 60 γρ. νιφάδες καρύδας
- 2 κιλά γιαούρτι (10% ή 2% λιπαρά)
- 200 γρ. μέλι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5΄.
- Σε ένα ταψί με λαδόκολλα προσθέτουμε τα 300 γρ. κεράσια και ψήνουμε για 10΄.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε προσωρινά το ταψί από τον φούρνο, ραντίζουμε με το αμαρέτο και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τις νιφάδες καρύδας.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για άλλα 5΄.
- Αφαιρούμε το ταψί και αφήνουμε τα κεράσια να κρυώσουν καλά.
- Παράλληλα, σε ένα μούλτι ή μπλέντερ προσθέτουμε τα 200 γρ. κεράσια και τα πολτοποιούμε σαν να φτιάχναμε χυμό.
- Μεταφέρουμε τον χυμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία του δίνουμε μία βράση.
- Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τις μαλακές ζελατίνες που έχουμε στύψει καλά, αφαιρώντας όλο το περιττό νερό και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και στη συνέχεια το μείγμα με τα κεράσια και τις ζελατίνες από το κατσαρολάκι.
- Προσθέτουμε, επίσης, το μέλι και με έναν αυγοδάρτη ομογενοποιούμε πάρα πολύ καλά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψητά κεράσια με την καρύδα και ομογενοποιούμε με απαλές κινήσεις.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να δέσει η ζελατίνη.