Έτοιμοι για το τραπέζι των Χριστουγέννων: Το μυστικό για να ψηθεί τέλεια η γαλοπούλα
Μοναδική γεύση!
11 Δεκεμβρίου 2024
11:29
Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι προ των πυλών και ο σχεδιασμός για το γιορτινό τραπέζι του ρεβεγιόν και τα εκλεκτά εδέσματα που θα περιλαμβάνει. Ως γνωστόν, η γαλοπούλα, κατέχει εξέχουσα θέση στο εορταστικό μενού και η λαχταριστή γέμιση είναι πάντα αντικείμενο συγκρίσεων.
Ωστόσο, η προετοιμασία και το ψήσιμό της δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Θέλουμε το κρέας να είναι καλοψημένο, αλλά και μαλακό και ζουμερό, με τραγανή πετσούλα και υπέροχη, πλούσια γέμιση!
Πώς να φτιάξετε τη γαλοπούλα με τη μαξιλαροθήκη
Προετοιμάστε τη γαλοπούλα
- Ξεπλύνετε τη γαλοπούλα
- Αφαιρέστε τα εντόσθια και το λαιμό και στη συνέχεια γεμίστε την κοιλότητα με κρεμμύδι, σέλινο και λεμόνι.
- Στεγνώστε τη γαλοπούλα.
- Τρίψτε το βούτυρο πάνω από την πέτσα και αλατοπιπερώστε.
Τυλίξτε τη γαλοπούλα
- Αφού τυλίξετε τη γαλοπούλα με μπέικον
- Τυλίξτε τη είτε σε βαμβακερή μαξιλαροθήκη είτε σε μεγάλο πανί για τυρί
- Τοποθετήστε το στο ταψί με το στήθος προς τα κάτω
- Ποτίστε πλήρως τη μαξιλαροθήκη/τυρόπανο και τη γαλοπούλα με το κρασί, το ζωμό και το λιωμένο βούτυρο.
- Βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς εμποτισμένο για να μην στεγνώσει ή πάρει φωτιά κατά το μαγείρεμα.
Ψήνετε τη γαλοπούλα
- Βάλτε τη σκεπασμένη γαλοπούλα στον φούρνο μέχρι να ψηθεί πλήρως,
- Περιχύνοντάς την κάθε ώρα με τους χυμούς του και βεβαιωθείτε ότι η μαξιλαροθήκη παραμένει μουσκεμένει.
- Αν το ταψί στεγνώσει, ρίξτε σε ίσα μέρη κρασί και ζωμό.
- Αφαιρέστε τη γαλοπούλα: Βγάλτε τη γαλοπούλα από το φούρνο και ξετυλίξτε τη από τη μαξιλαροθήκη.
- Αναποδογυρίστε για να είναι με το στήθος προς τα πάνω
- Αλείψτε το στήθος με το υπόλοιπο βούτυρο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα και να ροδίσει, περίπου 10 λεπτά
Αφήστε τη να ξεκουραστεί
- Μεταφέρετε τη γαλοπούλα σε μια σανίδα
- αφήστε να ξεκουραστεί τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τη χαράξετε