Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2025

Αυθεντική συνταγή αυγολέμονο: Η κοτόσουπα της γιαγιάς

Η καλύτερη επιλογή για όταν πιάνουν τα κρύα

6 Δεκεμβρίου 2024 07:43
Αυθεντική συνταγή αυγολέμονο: Η κοτόσουπα της γιαγιάς
Από Αλεξία Τέλο

Τα κρύα και οι βροχές έχουν ήδη ξεκινήσει και εκτός από ζεστή σοκολάτα στο χέρι και κουβερτούλα κάτι που πρέπει επειγόντος να δοκιμάσουμε είναι μια κοτόσουπα. Το Athensmagazine είναι εδώ να σου προτείνει την καλύτερη κοτόσουπα αυγολέμονο από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Η κοτόσουπα της γιαγιάς

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1.700 γραμ.
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 1 φλ. ζυμαρικά
  • 1 κ.γ κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

Το βάζουμε πρώτα σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, και προσθέτουμε τα λαχανικά. Σκεπάζουμε με περίπου 3 λίτρα νερό, για να το καλύπτει τελείως. Αφήνουμε να πάρει βράση. Ξαφρίζουμε στα πρώτα λεπτά του βρασμού όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια, αφαιρώντας τον με μία κουτάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Το αφαιρούμε και το βάζουμε σε μία πιατέλα, όπου και το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο.

Δείτε επίσης: Τα 3 χαζά λάθη που κάνετε στα μελομακάρονα και βγαίνουν σαν πέτρα

Σούπα

Την σουρώνουμε. Αφαιρούμε τα λαχανικά. Την βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζυμαρικό ή ρύζι. Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά για να κοπεί ο βρασμός. Περιμένουμε λίγα λεπτά.

Αυγολέμονο

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμόνι. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και λίγο λίγο ρίχνουμε-συνεχίζοντας το χτύπημα- το λεμόνι. Παίρνουμε λίγο ζωμό, από την κατσαρόλα και αραιώνουμε, για να εξισορροπήσουμε τη θερμοκρασία των αυγών, πάντα χτυπώντας το μίγμα με σύρμα.

Το δέσιμο

Περιχύνουμε τη σούπα με το αυγολέμονο ανακινώντας τα υλικά. Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει ελαφρά, πάντα ανακατεύοντας την τακτικά. Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ, και ψιλοκόβουμε σε κάθε μπολ λίγο κοτόπουλο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share