Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2025

2 συνταγές για πεντανόστιμα γλυκά Χριστουγέννων από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Δοκιμάστε κάτι καινούριο φέτος και καταπλήξτε τους ουρανίσκους σας!

20 Νοεμβρίου 2024 13:38
2 συνταγές για πεντανόστιμα γλυκά Χριστουγέννων από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μελομακάρονα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή αυτή την εποχή του χρόνου και σπάνια λείπουν από τα ελληνικά σπίτια. Ωστόσο, φέτος η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας προτρέπει να φτιάξετε κάτι διαφορετικό! Σας έχει δύο υπέροχες συνταγές για γλυκίσματα εορταστικά και ακαταμάχητα! Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και μπείτε στην κουζίνα! Δοκιμάστε κάτι καινούριο φέτος και καταπλήξτε τους ουρανίσκους σας! Με την ευκαιρία, δείτε 5 συνταγές για απίθανα αλμυρά κέικ!

2 υπέροχα Χριστουγεννιάτικα γλυκά

Κορμός Χριστουγέννων με παντεσπάνι σοκολάτας

2 συνταγές για πεντανόστιμα γλυκά Χριστουγέννων από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 αυγά χωρισμένα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. σοκολάτα 60% λιωμένη
  • 25 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. φρούτα του δάσους
  • 150 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο ή 4 φρούτα (κόκκινα)
  • 2 κ.σ. λικέρ κρέμα

Για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα

  • 400 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γρ. σοκολάτα 60% περιεκτικότητα σε κακάο λιωμένη
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό
  • άχνη ζάχαρη
  • Τρουφάκια με μπισκότα και λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι σοκολάτας

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο.
  • Θα ψήσουμε στους 160ºC στον αέρα.
  • Λαδώνουμε ταψί για παντεσπάνι ή το ρηχό ταψί της κουζίνας.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
  • Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να πυκνώνουν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για 1′-2′ να γυαλίσει το μίγμα .
  • Έναν έναν ρίχνουμε τους κρόκους, τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος κοσκινίζουμε στο μίγμα το αλεύρι με το κακάο.
  • Απαλά αναδιπλώνουμε.
  • Αδειάζουμε στο ταψί, ισιώνουμε το μίγμα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 10′-12′ να σταθεροποιηθεί.
  • Αφήνουμε να σταθεί στο ταψί και να κρυώσει.

Για τη γέμιση φρούτα δάσους

  • Βάζουμε τα φρούτα, την μαρμελάδα και το βαλσαμικό σε κατσαρόλα και βράζουμε για λίγα λεπτά να πυκνώσει.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε το λικέρ κρέμα.

Για τη βουτυρόκρεμα

  • Αφήνουμε την κρέμα γάλακτος 30′ εκτός ψυγείου.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα στο μίξερ, να αφρατέψει καλά.
  • Προσθέτουμε την κρύα πλέον λιωμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ να ομογενοποιηθεί.
  • Χτυπάμε χωριστά την κρέμα, ώστε να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
  • Ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα στη σοκολάτα κι αναδιπλώνουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Αν η κρέμα μαλακώσει πολύ, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, ώστε να μπορούμε να την αλείψουμε.

Μοντάρισμα του κορμού

  • Αλείφουμε την επιφάνεια από το παντεσπάνι με την μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.
  • Αλείφουμε μια λεπτή στρώση σοκολατένια βουτυρόκρεμα.
  • Τυλίγουμε τον κορμό σε ρολό με την βοήθεια της λαδόκολλας.
  • Με την ένωση προς τα κάτω τον βάζουμε σε πιατέλα.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια του κορμού με την υπόλοιπη σοκολατένια βουτυρόκρεμα.
  • Με ένα πιρούνι τραβάμε κυματιστές γραμμές στην επιφάνεια να θυμίζει κορμό δέντρου.
  • Παγώνουμε τον κορμό.
  • Σερβίρουμε τον κορμό ολόκληρο στο τραπέζι και μπροστά στους καλεσμένους κόβουμε σε φέτες και γαρνίρουμε με μια κουτάλια κόκκινη μαρμελάδα τα πιάτα.
  • Αχνίζουμε με λίγη άχνη και γραμμές κρέμα μπαλσάμικο.

Τρουφάκια με μπισκότα και λευκή σοκολάτα

2 συνταγές για πεντανόστιμα γλυκά Χριστουγέννων από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Υλικά

Για τα τρουφάκια με μπισκότα όρεο και λευκή σοκολάτα

  • 2 συσκ. μπισκότα γεμιστά
  • 50 γρ. ξύσμα σοκολάτας
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 250 γρ. λευκή λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Για τα τρουφάκια με μπισκότα

  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
  • Βάζουμε σε μπολ τα τρουφάκια με όρεο και στη συνέχεια κρατάμε μερικές κουταλιές για γαρνίρισμα.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρεμά, το ξύσμα σοκολάτας, τα καρύδια και το κονιάκ.
  • Ζυμώνουμε το μίγμα και το παγώνουμε λίγο να σφίξει.
  • Πλάθουμε τα τρουφάκια με λευκή σοκολάτα, τα αραδιάζουμε σε δίσκο και τα παγώνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο μας.
  • Τα βουτάμε στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα για να στεγνώσουν και να σφίξει η επικάλυψη τους.
  • Πασπαλίζουμε τα τρουφάκια σοκολάτας με μπισκότα όρεο πριν στεγνώσουν.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο τα τρουφάκια με μπισκότα με όρεο.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share