Κουρδικά ζυμαρικά με γιαούρτι: Θα «μαγευτείτε» από τη γεύση - Λαχταριστό κρέας σε έναν νόστιμο ζωμό
Το έχετε ακούσει ποτέ;
Κουρδικά ζυμαρικά σε γιαούρτι: τα έχετε ακούσει ποτέ; Αυτό το πιάτο, γνωστό ως kotulk daw, αποτελείται από τρία μέρη: Η ζύμη των ζυμαρικών, η γέμιση με κρέας και η σούπα (η οποία στην πραγματικότητα είναι περισσότερο στιβαρή σάλτσα παρά σούπα).
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, συν περισσότερο για το λάδωμα
- 3/4 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 3/4 λίβρας κιμά αρνιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- 1 μικρό πλευρό σέλινου, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Ένα πακέτο 14 ουγκιών Cream of Wheat
- 2 φλιτζάνια αλεύρι γκράχαμ (βλ. σημείωση)
- 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
Σούπα
- 5 φλιτζάνια γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
- 5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό με χαμηλό νάτριο
- Αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη μέντα
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο άνηθο, συν περισσότερο για γαρνίρισμα
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόλιανδρο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Παράλληλα, απολαύστε: Λαχταριστό σαλάμι σοκολάτας - Το πιο εύκολο γλυκό με «παραδεισένια» γεύση!
Οδηγίες
Φτιάξτε τα ζυμαρικά
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε το μοσχάρι, το αρνί και μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε σε μέτρια δυνατή φωτιά, σπάζοντας το κρέας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί σχεδόν μέχρι μέσα, περίπου 8 λεπτά.
Προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλινο και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 10 λεπτά. Ανακατέψτε το μαϊντανό και αλατοπιπερώστε. Μεταφέρετε τη γέμιση σε ένα μπολ και αφήστε τη να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα σιταριού με το αλεύρι γκράχαμ και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε το νερό και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια ζύμη. Αναποδογυρίστε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε μέχρι να γίνει πολύ λεία και εύπλαστη, περίπου 7 λεπτά. Λαδώστε ελαφρά τα χέρια σας και σχηματίστε τη ζύμη σε μπάλες 1 1/2 ίντσας. Μεταφέρετε τις μπάλες σε ένα ταψί και καλύψτε τις με πλαστική μεμβράνη.
Δουλέψτε με ένα κομμάτι ζύμης τη φορά: Με τον αντίχειρά σας, κάντε μια βαθιά κοιλότητα στη ζύμη και βάλτε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση μέσα στη κοιλότητα. Συγκεντρώστε τη ζύμη στην κορυφή και τσακίστε τη σφιχτά για να σχηματίσετε ένα μικρό τσαντάκι. Ισιώστε απαλά το ζυμαράκι σε στρογγυλό πάχος 3/4 ίντσας. Επιστρέψτε στο ταψί και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη και τη γέμιση.
Φτιάξτε τη σούπα
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε το γιαούρτι με το ζωμό και μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και αφήστε το να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συχνά με σύρμα. Ανακατέψτε το δυόσμο και το 1/4 φλιτζανιού άνηθο και κόλιανδρο.Προσθέστε τα ζυμαρικά, σκεπάστε μερικώς και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσουν, μέχρι τα ζυμαρικά να είναι φουσκωμένα και η σούπα να πήξει, 50 λεπτά έως 1 ώρα.Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και αλατίστε.Βάλτε τα ζυμαρικά και τη σούπα σε ρηχά μπολ και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο άνηθο και κόλιανδρο.