Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Λουκουμάδες με πατάτα

20 Δεκεμβρίου 2013
Λουκουμάδες με πατάτα

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 κιλό πατάτες
1 πρέζα αλάτι
750ml νερό ζεστό
2 κιλά αλεύρι
50 γρ. μαγιά
5 γρ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
340 γρ. μέλι
5 γρ. κανέλα σε σκόνη
100 γρ. καρύδια, τριμμένα
Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάξτε τη ζύµη. Καθαρίστε τις πατάτες. Γεµίστε µια µεγάλη κατσαρόλα µε νερό και αφήστε το σε δυνατή φωτιά µέχρι να αρχίσει να βράζει. Ρίξτε µέσα τις πατάτες και µία πρέζα αλάτι και αφήστε να βράσουν µέχρι να µαλακώσουν. Κατόπιν µεταφέρετε τις πατάτες σε ένα µεγάλο µπολ και πολτοποιήστε τις πιέζοντας µε ένα πιρούνι. Προσθέστε τη µαγιά, 5 γρ. αλάτι και το νερό. Με τα χέρια σας ζυµώστε όλα τα υλικά µαζί έτσι ώστε να έχετε ένα οµογενοποιηµένο µείγµα. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ζυµώστε καλά µέχρι να προκύψει µια ζύµη. Σκεπάστε το µπολ µε µια πετσέτα και αφήστε τη ζύµη να φουσκώσει, περίπου για 1 ώρα.

Τηγανίστε τους λουκουµάδες. Σε µια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα ρίξτε ελαιόλαδο και αφήστε σε δυνατή φωτιά µέχρι να ζεσταθεί καλά. Χαµηλώστε τη φωτιά και µε ένα κουτάλι πάρτε µια ποσότητα ζύµης και ρίξτε τη στο καυτό ελαιόλαδο. Τηγανίστε λίγους λίγους τους λουκουµάδες, µέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώµα απ’ όλες τις πλευρές. Σε µια πιατέλα στρώστε χαρτί κουζίνας, µεταφέρετε εκεί τους λουκουµάδες που αποσύρατε από τη φωτιά για να αστραγγίσουν.

Ρίξτε τα καρύδια στο µπλέντερ και τρίψτε τα. Περιχύστε κάθε µερίδα µε λίγο µέλι, πασπαλίστε µε κανέλα και τριµµένο καρύδι και σερβίρετε.

Tip: Πολτοποιήστε καλά τις πατάτες, ώστε να μην υπάρχουν στη ζύμη χοντρά κομμάτια.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share