Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μους λευκής & μαύρης σοκολάτας με μπαχαρικά

19 Δεκεμβρίου 2013
Μους λευκής & μαύρης σοκολάτας με μπαχαρικά

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

225ml γάλα πλήρες αγελαδινό
1 φασόλι βανίλιας
6 γρ. φύλλα ζελατίνης
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε μικρά κομμάτια
350ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΠΙΚΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
100 γρ. κρόκους αυγών
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
40ml νερό
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% περιεκτικότητα σε κακάο), κομμένη σε μικρά κομμάτια
425ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
3 γρ. κανέλα σε σκόνη
1 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 γρ. γαρίφαλο σε σκόνη

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΚΟΡ
150 γρ. ξύσμα σοκολάτας κουβερτούρας λευκής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τη µους λευκής σοκολάτας.
Σε µια κατσαρόλα βάλτε το γάλα και τους σπόρους της βανίλιας, αφού τους ξύσετε από το εσωτερικό του φασολιού, και δώστε µια βράση σε χαµηλή φωτιά. Αποσύρετε και καλύψτε το σκεύος µε διάφανη µεµβράνη για 10΄. Σε ένα µπολ µε κρύο νερό βάλτε τα φύλλα ζελατίνης να µαλακώσουν. Αφαιρέστε τη µεµβράνη από την κατσαρόλα και προσθέστε τη ζελατίνη καλά στραγγισµένη. Σε ένα µπολ ρίξτε τα κοµµάτια σοκολάτας και προσθέστε το ζεστό µείγµα γάλακτος, ανακατεύοντας µε αυγοδάρτη µέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα οµοιογενές µείγµα. Αφήστε το να κρυώσει και να γίνει χλιαρό. Σε άλλο µπολ χτυπήστε την κρέµα γάλακτος µε αυγοδάρτη σε ελαφριά σαντιγί και µε µια σπάτουλα σιλικόνης ενσωµατώστε τη στο σοκολατένιο µείγµα µε απαλές κινήσεις. Μοιράστε ισόποσα τη µους λευκής σοκολάτας σε ποτήρια της αρεσκείας σας και βάλτε τα στο ψυγείο να παγώσουν.

Φτιάξτε τη µους πικρής σοκολάτας. Βάλτε στον κάδο του µίξερ την κρέµα γάλακτος και τα µπαχαρικά και χτυπήστε µε το εξάρτηµα σύρµα σε ελαφριά σαντιγί. Φυλάξτε τη σε ένα µπολ στο ψυγείο. Χτυπήστε στον κάδο του µίξερ µε το σύρµα τους κρόκους και τα αυγά να αφρατέψουν. Τοποθετήστε µια κατσαρόλα µε τη ζάχαρη και το νερό σε µέτρια φωτιά µέχρι να φτάσουν τους 121 °C (θα το διαπιστώσετε µε θερµόµετρο ζαχαροπλαστικής). Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάστε το µείγµα σταδιακά στον κάδο του µίξερ ενσωµατώνοντάς το στα αυγά. Χτυπήστε µε το σύρµα έως ότου κρυώσει. Λιώστε τη σοκολάτα σε µπεν µαρί. Αδειάστε τη µισή ποσότητα από τον κάδο του µίξερ στη σαντιγί και την άλλη µισή στη σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης. Τέλος οµογενοποιήστε τα δύο µείγµατα µεταξύ τους. Μοιράστε τη µους στα ποτήρια και βάλτε τα στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε γαρνίρετε µε ξύσµα λευκής σοκολάτας

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share