Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2024

Λαχταριστή τυρόπιτα με αφράτη ζύμη: Έτοιμη να τη γευτεί ο ουρανίσκος σου

Θα σας τρέχουν τα σάλια

12 Σεπτεμβρίου 2024 07:57
Λαχταριστή τυρόπιτα με αφράτη ζύμη: Έτοιμη να τη γευτεί ο ουρανίσκος σου
Από Τζωρτζίνα Σένκα

Η τυρόπιτα είναι από τα πιο παραδοσιακά και νόστιμα ελληνικά εδέσματα. Μπορείς να τη γευτείς το πρωί στο πρωινό σου, το μεσημέρι στη δουλειά ή για κολατσιό στο σχολείο, ακόμα και το βράδυ αν δε θες να μαγειρέψεις. Είναι «πασπαρτού φαγητό». Γι αυτό και εμείς σου έχουμε την πιο αφράτη τυρόπιτα ώστε να την απολαμβάνεις όπου και αν βρίσκεσαι και ότι ώρα τη λιγουρεύεσαι! Παράλληλα δείτε Δύο κινήσεις αρκούν: Λαχταριστή τυρόπιτα - Έτοιμη σε 10 λεπτά

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ αλάτι
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 120 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 750 γρ. αλεύρι γοχ
  • 1 κ.γλ baking powder
  • φέτα κατά βούληση

Τυρόπιτα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στην λεκάνη τα αυγά-ζάχαρη-αλάτι και τα ανακατεύουμε με συρμα! Ρίχνουμε το γάλα-γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι-μπέικιν και ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψάκι (30v).
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε στα 2. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο με τα χέρια στο ταψί, προσθέτουμε φέτα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
  • Χαράζουμε τη πίτα σε μικρά κομμάτια, αλείφουμε την επιφάνεια με ένα κρόκο διαλυμένο με λίγο φρέσκο γάλα και αν θέλουμε προσθέτουμε σουσάμι.
  • Ψήνουμε έως ότου ροδίσει η πίτα μας.

Πηγή: cookpad

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share