Άπαιχτη τυρόπιτα με πανδαισία τυριών και για φύλλο...τορτίγια
Θα ξετρελαθείτε με τη γεύση
6 Σεπτεμβρίου 2024 07:47
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Η τυρόπιτα είναι ένα από τα πιο νόστιμα μικρογεύματα. Ωστόσο πολλές φορές η διαδικασία είναι κουραστική και...παίρνει χρόνο. Χρόνο που ίσως δεν έχεις! Ειδικά όταν πρόκειται να άνοιξεις φύλλο. Για αυτό βρήκαμε μια συνταγή που δεν βάζεις καθόλου φύλλο, αλλά αντ' αυτού βάζεις τορτίγια. Ούτε κόπος για να παραμέινει η εξαίσια αυτή γεύση. Παράλληλα δείτε αυτή τη συνταγή για Τυρόπιτα «πεπέκι»: Η ηπειρώτικη πίτα χωρίς φύλλο με φέτα, γιαούρτι και σιμιγδάλι
Υλικά
4 αυγά
240 γρ γιαούρτι
125 γρ γάλα
125 γρ νερό
250 γρ φέτα
6 τορτίγιες
Αλάτι αν το τυράκι σας δεν είναι αλμυρό
Πιπέρι
50 μλ ελαιόλαδο
100 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα 4 αυγά μαζί με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το γάλα το νερό και το ελαιόλαδο ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι.
Προσθέτουμε την φέτα και την μοτσαρέλα
Κόβουμε της τορτίγιες σε λωρίδες ή κομματάκια και τα ρίχνουμε στο χυλό μας.
Αν το τυρί μας είναι ανάλατο μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι πιπέρι.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το μίγμα μας, ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς σε αντίσταση.