«Τη γυρίζει την μπιφτέκα» η γιαγιά: Το κόλπο με το παγάκι για αφράτο κιμά
Το τρικ που θα σας ενθουσιάσει!
Και σε ποιον δεν αρέσουν τα ζουμερά καλοψημένα μπιφτέκια; Ψημένα στο φούρνο, στη σχάρα ή στο γκριλ αποτελούν ένα νόστιμο γεύμα.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τούμπα τα μπιφτέκια: Τα 5 κόλπα των σεφ για να είναι αφράτα και ζουμερά - Το μυστικό κρύβεται στη συνταγή
Υπάρχουν ωστόσο μερικά κόλπα που μπορούν να απογειώσουν το αποτέλεσμα της μαγειρικής σας. Σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει ακόμη και ένα… παγάκι!
Δείτε πώς; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε ένα παγάκι πάνω στο μπιφτέκι την ώρα που ψήνεται. Με αυτό τον τρόπο το μπιφτέκι σας θα γίνει πιο αφράτο και πιο ζουμερό. Ο λόγος είναι ότι την ώρα που ψήνεται είναι η κατάλληλη στιγμή για να βραχεί με νερό.
Δοκιμάστε το και θα δείτε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα…
Ο λόγος θα σας σοκάρει: Μην πιέζετε τα μπιφτέκια σας αν θέλετε να είναι ζουμερά και νόστιμα
Είτε είστε πουριτανοί, και φτιάχνετε τα μπιφτέκια σας μόνο με μοσχαρίσιο κιμά και μερικά καρυκεύματα, είτε σας αρέσει να προσθέτετε έξτρα υλικά όπως αυγά και ψίχουλα ψωμιού, ή ακόμα και λίγη κόκα κόλα, θυμηθείτε να μην ανακατεύετε πολύ το κρέας σας.
Παράλληλα, να χρησιμοποιείτε βρεγμένα χέρια για να σχηματίσετε τα μπιφτέκια και να προσθέτετε ένα βαθούλωμα στο κέντρο των μπιφτεκιών σας ώστε να διατηρούν το σχήμα τους. Με την ευκαιρία, δείτε την πιο εύκολη συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών.
Πότε να αλατίσετε τα μπιφτέκια για το μπάρμπεκιου
Μην αλατίσετε τα μπιφτέκια σας ακόμα, καθώς η καλύτερη στιγμή για να αλατίσετε τα μπιφτέκια σας είναι λίγο πριν τα βάλετε στη σχάρα. Μόλις η σχάρα σας είναι αρκετά καυτή, τοποθετείτε τα μπιφτέκια σας και ακούτε ένα ικανοποιητικό τσιτσίρισμα. Περιμένετε και καθώς περιμένετε, μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να πιέσετε τα μπιφτέκια με τη σπάτουλα σας, αλλά ό,τι κι αν κάνετε, μην ενδώσετε σε αυτόν τον πειρασμό!