Τηγανητές πέτρες με βότσαλα μόνο με 3 δολάρια: Έχετε τα κότσια να δοκιμάσετε το πιο viral κινέζικο πιάτο;
Μιάμ
Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, θα δοκιμάσουμε πολλά διαφορετικά πιάτα, άλλα νόστιμα, άλλα ανεπανάληπτα. Κάποια όμως μας μένουν αξέχαστα, όχι τόσο λόγω της γεύσης τους, αλλά όσο για τον περίεργο χαρακτήρα τους!. Λίγοι είναι εκπληκτικά καλοί, ενώ άλλοι είναι απόλυτες καταστροφές. Οι πειραματισμοί στο φαγητό είναι επιτρεπτοί, αρκεί να είναι βρώσιμοι.
Ένα περίεργο περιστατικό στην Κίνα είμαστε σίγουροι ότι θα σας αφήσει άναυδους. Βότσαλα τηγανητά πωλούνται σε νυχτερινή αγορά στην κινεζική επαρχία Χουνάν! Με τιμή 16 γιουάν ή 184 ρουπίες ανά μερίδα, το πιάτο συνδυάζεται με τσίλι και σκόρδο.
Το πιάτο ονομάζεται 'Suck and throw away', το οποίο είναι vegan και εύκολο να ετοιμαστεί, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok και αριθμεί πάνω από 12.000 προβολές. Ορισμένοι χρήστες είναι ενθουσιασμένοι με αυτό το περίεργο φαγητό, ενώ άλλοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το κατά πόσο είναι βρώσιμο το πιάτο αυτό!
@foodiechina888 Easy & quick vegan stir-fried pebble stones recipe in China ???? It's a trending street food dish called SUCK & THROW AWAY. $3 usd for one serving. Do you have the guts to try? #veganrecipes #chinesefood #tiktokfood #weirdfoodcombos #cooking ♬ Looking For The Hoes (Ain’t My Fault) - Sexyy Red
Δοκιμάστε επίσης: Σοκολατόπιτα της τεμπέλας: «Παραδεισένιο» γλυκό ψυγείου χωρίς βούτυρο και αυγά
Παράξενος συνδυασμός
Το βίντεο με έναν πωλητή νυχτερινής αγοράς σε έναν πάγκο με φαγητό μοιράστηκε στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έδειχνε τον πωλητή να πουλάει μικρές πέτρες ποταμού με τσίλι, σκόρδο, μωβ περίλια και δεντρολίβανο, ανέφερε η South China Morning Post. Σύμφωνα με τον πωλητή, τα βότσαλα δεν προορίζονται για κατανάλωση- αντίθετα, τα ρουφάνε για να ενισχύσουν άλλες γεύσεις. Αφού απολαύσουν το γεύμα, οι πελάτες μπορούν να κρατήσουν τα περισσευούμενα βότσαλα και να τα μαγειρέψουν με ό,τι επιθυμούν, είπε ακόμη.
Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης του πάγκου εστίασης σημείωσε: «Παραδώστε τα βότσαλα για τρεις γενιές. Εσείς μπορεί να φύγετε, αλλά τα βότσαλα θα είναι ακόμα εκεί».
Παραδοσιακή σημασία
Η παράξενη γαστρονομική δημιουργία προήλθε κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ και εφευρέθηκε από βαρκάρηδες που είχαν έλλειψη τροφής. Μπορεί να φαίνεται σαν μια από τις εφευρέσεις των πλανόδιων πωλητών, αλλά έχει μια ιστορία αιώνων. Είναι γνωστό ως Suo Diu, που σημαίνει να ρουφάς και να πετάς. Έχει γεύση ψαριού και συμπληρώνει καλά το κρασί, σύμφωνα με την Guangming Daily.
Ένας χρήστης του διαδικτύου ανέφερε ότι ορισμένοι ηλικιωμένοι στην επαρχία Χουμπέι τρώνε ακόμα και σήμερα τηγανητά βότσαλα ενώ πίνουν. Ήταν επίσης παράδοση στην επαρχία Γιουνάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, μετά τον σινοϊαπωνικό πόλεμο του 1937-1945.
Όπως αναφέρει το SCMP, διαδικτυακοί παρατηρητές περιέγραψαν το παράξενο πιάτο ως «το πιο δύσκολο πιάτο στον κόσμο». «Μπορεί να είναι αλήθεια ότι, εφόσον το καρύκευμα είναι καλό, ακόμη και τα τηγανητά πέλματα παπουτσιών μπορούν να είναι μια λιχουδιά», αστειεύτηκε ένα άτομο.