Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024

Το μυστικό για να μη κολλήσουν τα μακαρόνια στον πάτο της κατσαρόλας: Σε αυτό το λεπτό θα ρίξετε το λάδι

Θα σας λύσει τα χέρια

3 Σεπτεμβρίου 2024 12:41
Το μυστικό για να μη κολλήσουν τα μακαρόνια στον πάτο της κατσαρόλας: Σε αυτό το λεπτό θα ρίξετε το λάδι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια είναι αν όχι το πιο εύκολο, ένα από τα πιο εύκολα φαγητά που μπορείς να έχεις έτοιμα σε μόλις λίγα λεπτά. Σκέτα ή με τυρί, σάλτσα ή κιμά , θαλασσινά η κρέας, είναι το απόλυτο τρόφιμο που ταιριάζει χώρις αμφιβολία με όλα! Με την ευκαιρία δείτε αυτή τη συνταγή με την οποία θα γλείφετε τα δάχτυλα σας: Σουφλέ ζυμαρικών στο φούρνο - Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια

Ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές και πολλοί. Δεν είναι άλλο από όταν σου κολλάνε τα μακαρόνια στον πάτο της κατσαρόλας ή όπως θα έλεγε και η γιαγιά μου...τα έκανες νιανια τελίως!

Παρακάτω σου έχουμε όχι μόνο τον τρόπο για το σωστό βράσιμο αλλα και την λύση που ψάχνεις για να μην σου ξανακολλήσουν τα μακαρόνια. Ένα τιπ για έσενα που σαρέσει να τρως συχνά είναι η απάντηση στην ερώτηση «Πότε ρίχνω το λάδι;»

Πως βράζουμε τα μακαρόνια:

  • Ξεκινάμε με την σωστή κατσαρόλα, θέλουμε να έχει μεγάλο βάθος ώστε να χωράει αρκετό νερό και να γίνει σωστά το βράσιμο των μακαρονιών.
  • Ιδανικά, αν βράσεις 1 πακέτο μακαρόνια θα χρειαστείς περίπου 5 λίτρα. Δηλαδή, για κάθε 100 γρ. μακαρόνια χρειάζεσαι 1 λίτρο.
  • Προσθέτεις μια κουταλιά του γλυκού αλάτι.
    όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό, τότε και μόνο τότε, ρίχνεις τα μακαρόνια και ανακατεύεις για να μην κολλήσουν.
  • Αν βράζεις τα μακαρόνια του εμπορίου, δηλαδή αυτά που βρίσκεις στο super market. Υπολόγισε ότι θέλουν 10 με 12 λεπτά. Αν είναι φρέσκα τότε υπολόγισε γύρω στα 4 λεπτά.
  • Κατά τη διάρκεια του βρασίματος καλό θα ήταν να ρίχνεις μια ματιά, να δεις αν έβρασαν τα μακαρόνια σου, ιδίως αν είναι φρέσκα που είναι και πιο ευαίσθητα.
  • Στη συνέχεια, στραγγίζεις τα μακαρόνια, χωρίς να τα ξεπλύνεις!
  • Καλό θα ήταν να κρατήσεις λίγο νερό από αυτό που έβρασες τα μακαρόνια, για να κάνεις δεμένες σάλτσες.

Μακαρόνια και σούρωμα

Το μυστικό για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια:

Το μυστικό για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια δεν είναι και τόσο μυστικό ούτε και πολυσύνθετο.

  • Καταρχάς, όπως είπαμε παραπάνω δεν βάζεις λάδι κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
  • Όταν αρχίζουν να κοχλάζουν ρίχνεις 1 κ.γλ. αλάτι.
  • Είσαι από πάνω και με το που ρίξεις τα μακαρόνια ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα.
  • Δεν ξεπλένεις τα μακαρόνια σου γιατί θα χάσουν το άμυλο που θα βοηθήσει να δέσει την σάλτσα σου.

Πότε βάζουμε λάδι στα μακαρόνια;

Ίσως είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους στην μαγειρική, ότι πρέπει να βάζουμε λάδι στα μακαρόνια κατά τη διάρκεια που βράζουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα χρησιμεύσει σε τίποτα το λάδι κατά τη διάρκεια του βρασμού.

Το λάδι είναι χρήσιμο αφού σουρώσεις τα μακαρόνια σου και δεν έχεις σκοπό να καταναλώσεις άμεσα το φαγητό σου. Μόνο τότε βάζεις λάδι, για να τα διατηρήσεις.

Μακαρόνια και βράση

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share