Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024

Πεντανόστιμη στριφτή με φύλλο κρούστας: Η τυρόπιτα που λατρεύουν γενιές και γενιές

Θα τη λατρέψετε!

3 Σεπτεμβρίου 2024 08:25
Πεντανόστιμη στριφτή με φύλλο κρούστας: Η τυρόπιτα που λατρεύουν γενιές και γενιές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τυρόπιτα είναι το απόλυτο κολατσιό και όποιος αρνηθεί λέει ψέμματα. Η δε στριφτή με φύλλο κρούστας είναι παραπάνω και από έρωτας. Παράλλη δείτε μια συνταγή για γρήγορη τυρόπιτα της τεμπέλας με φέτα και γιαούρτι: Απόλυτη νοστιμιά για όποιον τρέχει και δε φτάνει.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 3 αυγά
  • 1 πλακα βούτυρο
  • 500 γρ φέτα
  • 250 γρ ξηρή μυζήθρα
  • Πιπέρι φρέσκο
  • Ρίγανη

Μούρλια συνταγή

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ σπάμε την φέτα και τρίβουμε την μυζήθρα. Βάζουμε όσο πιπέρι και ρίγανη θέλουμε.
  • Σε ένα άλλο σπάμε τα αυγά προσθέτουμε λίγο γάλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στο μπολ με τα τυριά. Και ανακατεύουμε καλά χωρίς να λιώσουμε τα τριμμένα τυριά.
  • Λιώνω λίγο βούτυρο σε ένα μπολάκι για να βρέξω τα φύλλα.
  • Λαδώνουμε κάθε φύλλο ελαφρά με ένα πινέλο για την στριφτή τυρόπιτα.
  • Βάζω λαδόκολλα στο ταψί μου.
  • Κατά μήκος του φύλλου απλώνουμε με κουτάλι λίγη γέμιση και τυλίγουμε χαλαρά σε ρολό.
  • Στη συνέχεια το στρίβουμε ελαφρά και το τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.
  • Το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού. Με τον ίδιο τρόπο τυλίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, φροντίζοντας να συνεχιστεί ο σαλίγκαρος από εκεί που σταματήσαμε.
  • Στο τέλος όλο το ταψί θα έχει την όψη ενός μεγάλου σαλίγκαρου.
  • Περιχύνουμε όσο βούτυρο μας έχει περισσέψει από το άλειμμα των υπόλοιπων φύλλων.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C για μιάμιση ώρα, ώσπου να ροδίσει καλά.

Πηγή: cookpad

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share