Πεντανόστιμη στριφτή με φύλλο κρούστας: Η τυρόπιτα που λατρεύουν γενιές και γενιές
Θα τη λατρέψετε!
3 Σεπτεμβρίου 2024
08:25
Η τυρόπιτα είναι το απόλυτο κολατσιό και όποιος αρνηθεί λέει ψέμματα. Η δε στριφτή με φύλλο κρούστας είναι παραπάνω και από έρωτας. Παράλλη δείτε μια συνταγή για γρήγορη τυρόπιτα της τεμπέλας με φέτα και γιαούρτι: Απόλυτη νοστιμιά για όποιον τρέχει και δε φτάνει.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 3 αυγά
- 1 πλακα βούτυρο
- 500 γρ φέτα
- 250 γρ ξηρή μυζήθρα
- Πιπέρι φρέσκο
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ σπάμε την φέτα και τρίβουμε την μυζήθρα. Βάζουμε όσο πιπέρι και ρίγανη θέλουμε.
- Σε ένα άλλο σπάμε τα αυγά προσθέτουμε λίγο γάλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στο μπολ με τα τυριά. Και ανακατεύουμε καλά χωρίς να λιώσουμε τα τριμμένα τυριά.
- Λιώνω λίγο βούτυρο σε ένα μπολάκι για να βρέξω τα φύλλα.
- Λαδώνουμε κάθε φύλλο ελαφρά με ένα πινέλο για την στριφτή τυρόπιτα.
- Βάζω λαδόκολλα στο ταψί μου.
- Κατά μήκος του φύλλου απλώνουμε με κουτάλι λίγη γέμιση και τυλίγουμε χαλαρά σε ρολό.
- Στη συνέχεια το στρίβουμε ελαφρά και το τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.
- Το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού. Με τον ίδιο τρόπο τυλίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, φροντίζοντας να συνεχιστεί ο σαλίγκαρος από εκεί που σταματήσαμε.
- Στο τέλος όλο το ταψί θα έχει την όψη ενός μεγάλου σαλίγκαρου.
- Περιχύνουμε όσο βούτυρο μας έχει περισσέψει από το άλειμμα των υπόλοιπων φύλλων.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C για μιάμιση ώρα, ώσπου να ροδίσει καλά.
Πηγή: cookpad