Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τηγανίτα πατάτας με αυγά μάτια

18 Δεκεμβρίου 2013
Τηγανίτα πατάτας με αυγά μάτια

ΥΛΙΚΑ

2 αυγά
3 μεσαίες πατάτες
4-5 κ. σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
5-6 κ. σ. ελαιόλαδο για τα αυγά
Αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίστε, πλύνετε τις πατάτες και ξεφλουδίστε τις. Περάστε τις από το ειδικό εργαλείο (μαντολίνο) ώστε να γίνουν λεπτά μπαστουνάκια (σαν σπίρτα).
2. Βάλτε τα μπαστουνάκια πατάτας σε ένα μπολ και προσθέστε το κρεμμύδι αφού το ψιλοκόψετε. Αλατοπιπερώστε το μείγμα.
3. Ρίξτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και βάλτε κουταλιά - κουταλιά το μείγμα από τις πατάτες. Με το πίσω μέρος του κουταλιού απλώστε το να γίνει σαν μια μεγάλη τηγανίτα.
4. Ψήστε την σε μέτρια φωτιά για 10' λεπτά και μετά σκεπάστε το τηγάνι με ένα πιάτο, κρατήστε το και γυρίστε ανάποδα το τηγάνι ακουμπώντας την τηγανίτα στο πιάτο. Ρίξτε την πάλι μέσα στο τηγάνι (θα είναι από την άλλη πλευρά).
5. Περιχύστε γύρω-γύρω στις άκρες με ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, για να γίνουν τραγανές και ψήστε την για άλλα 10'.
6. Σε ένα άλλο τηγάνι φτιάξτε δύο αυγά μάτια μαζί με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
7. Βάλτε την τηγανίτα της πατάτας σε ένα μεγάλο πιάτο και στο κέντρο της μεταφέρετε με μια σπάτουλα τα αυγά. Πασπαλίστε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Συμβουλή. Τα αυγά πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο μέσα στις θήκες τους με το μυτερό μέρος προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο προστατεύονται από τις οσμές άλλων τροφίμων. Η τοποθέτηση στις θήκες της πόρτας του ψυγείου δεν συνιστάται γιατί με το άνοιγμα της πόρτας η θερμοκρασία γίνεται κυμαινόμενη.


ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share