Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με διπλή σοκολάτα

17 Δεκεμβρίου 2013
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με διπλή σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ, με επικάλυψη σοκολάτας
290ml γάλα πλήρες αγελαδινό
35ml μπράντι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
75ml γάλα πλήρες αγελαδινό
300 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (52% περιεκτικότητα σε κακάο)
60 γρ. κακάο σε σκόνη
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
600ml κρέμα γάλακτος φυτική
20 γρ. ζάχαρη άχνη
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας μαύρης
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας λευκής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε την κρέµα σοκολάτας.
Σε µια µεσαία κατσαρόλα ρίξτε όλα τα υλικά για την κρέµα και τοποθετήστε το σκεύος σε µέτρια φωτιά. Αφήστε να ενοποιηθούν τα υλικά, ανακατεύοντας περιστασιακά µε αυγοδάρτη, µέχρι να έχετε µια οµοιογενή και λεία κρέµα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς.

Φτιάξτε τη σαντιγί λευκής σοκολάτας. Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση. Εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ιδίου µεγέθους (διαδικασία µπεν µαρί) και ρίξτε σε αυτό τη λευκή σοκολάτα κουβερτούρα. Βάλτε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και λιώστε τη σοκολάτα. Χτυπήστε την κρέµα γάλακτος σε ένα µπολ µε τη ζάχαρη άχνη µε µίξερ χειρός. Μόλις αφρατέψει και γίνει σαντιγί, ενσωµατώστε τη λιωµένη σοκολάτα, ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα σιλικόνης.

Μοντάρετε το µπισκοτογλυκό. Σε ένα µπολ αναµείξτε το γάλα µε το µπράντι και βυθίστε για λίγα δευτερόλεπτα στο µείγµα τα µπισκότα. Στρώστε µπισκότα στη βάση από ένα τετράγωνο τσέρκι διάστασης 25 εκ. Απλώστε από πάνω τη µισή κρέµα σοκολάτας. Συνεχίστε µε µια στρώση µπισκότων, βουτηγµένων στο µείγµα γάλακτος-µπράντι και στη συνέχεια απλώστε και την υπόλοιπη κρέµα σοκολάτας. Τελειώστε µε τη σαντιγί λευκής σοκολάτας απλώνοντάς τη µε ένα κουτάλι. Πασπαλίστε το γλυκό µε σταγόνες λευκής και µαύρης σοκολάτας. Βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει για 4-5 ώρες, πριν ξεφορµάρετε και σερβίρετε.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share