«Τσαλακωτή» τυρόπιτα με μπύρα: Πανεύκολη με φύλλα κρούστας και άλλα 4 υλικά
Απλή και εξαιρετική!
10 Αυγούστου 2024
10:37
Η συνταγή για τσαλακωτή τυρόπιτα με μπύρα γίνεται πανεύκολα σε χρόνο ντε τε. Λιώνει στο στόμα! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο με 6 υλικά.
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλα κρούστας για πίτα (10-11 φύλλα)
- 100 γρ βούτυρο
- 80 ml ηλιέλαιο (μισή κούπα)
- 330 ml μπίρα ή σόδα
Για τη γέμιση
- 4 αβγά
- 3/4 κούπας γάλα (150 ml)
- 400 γρ φέτα τυρί
Πάνω από την πίτα
- 1 κουταλιά σουσάμι
Βήματα
- ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΛΆ. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το ηλιέλαιο. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
- ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά μαζί με το γάλα και προσθέτουμε το τυρί θρυμματίζοντάς το με τα δάχτυλα. Η γέμιση είναι έτοιμη.
- Βάζουμε 2 φύλλα στο ταψί ώστε να εξέχουν γύρω γύρω. Λαδώνουμε με 2 κουταλιές λάδι. Διπλώνουμε 6 από τα φύλλα μας σαν βεντάλια (βλέπε φωτό & βίντεο) και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα κάτω από το άλλο.
- Βρέχουμε τα φύλλα με τη μπίρα αλλά κρατάμε το 1/4 για τα τελευταία φύλλα. Λαδώνουμε καλά όλα τα φύλλα και κρατάμε και από αυτό μια ποσότητα για τα τελευταία φύλλα. Διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και τα βρέχουμε με λίγη μπίρα και λάδι.
- Από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα αφού τα βρέξουμε κι αυτά με μπίρα και λάδι φροντίζοντας να λαδωθεί το τελευταίο φύλλο πολύ καλά. Τρυπάμε από πάνω με ένα ξυλάκι ώστε να αναπνέει η πίτα καθώς ψήνεται. * Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι από πάνω.
- ΨΗΝΟΥΜΕ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45' μέχρι να ροδίσει καλά πάνω κάτω. Βγάζουμε και κόβουμε μετά από 15'.
Καλή σας απόλαυση!