Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024

Για τις καλοκαιρινές σας λιγούρες: Δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα και βύσσινο

Απαιτεί ελάχιστα υλικά!

5 Αυγούστου 2024 09:51
Για τις καλοκαιρινές σας λιγούρες: Δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα και βύσσινο
Πηγή: DaddyCool
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

To καλοκαιράκι θέλει έξυπνες εναλλακτικές προκειμένου να μη φουσκώνουμε. Ωστόσο, οι λιγο'υρες, δεν κόβονται έτσι εύκολα...

Η λύση είναι μία!

Μα ποια άλλη, από ένα γλυκό ψυγείου που πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί ένα τέλειο γλύκισμα, είναι δροσερο, πεντανόστιμο και χρειάζεται πολύ λίγα υλικά για να το φτιάξεις.

Δοκιμάστε επίσης: Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκότα: Το κόλπο με το βούτηγμα στο γάλα κάνει τη διαφορά

Η συγκεικριμένη συνταγή είναι σαν cheesecake με βύσσινο, αλλά στο ψυγείο!

Υλικά

  • 1.5 πακέτο μπισκότα

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτηρο

Για την κρέμα

  • 1 συσκευασία μόρφατ

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα

Για το γαρνίρισμα

  • 7-8 κουταλιές της σούπας γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση

  • Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο μας σε ένα κατσαρολάκι.

  • Στην συνέχεια, θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι τελείως, μέχρι να γίνουν σκόνη.

  • Τα απλώνουμε σε μία φόρμα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τέλος τοποθετούμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο για λίγο στον φούρνο.

  • Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, χτυπάμε αρχικά στο μίξερ ένα μόρφατ μέχρι να φουσκώσει, έπειτα προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα στο μίξερ μας και μόλις ομογενοποιηθεί και το τυρί κρέμα.

  • Τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψει η κρέμα μας.

  • Αφού, λοιπόν η κρέμα είναι έτοιμη και έχουν κρυώσει και τα μπισκότα μας, ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από την σκόνη του μπισκότου και απλώνουμε ομοιόμορφα.

  • Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα μας και τέλος ρίχνουμε το γλυκό βύσσινο και το απλώνουμε σε όλο το γλυκό μας.

  • Αν θέλουμε, μπορούμε αντί για γλυκό βύσσινο, να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα βύσσινο.

  • Τέλος, όσον αφορά, το μπισκότο στον φούρνο, μπορούμε να το αφήσουμε και ελάχιστα παραπάνω. Θα γίνει άκρως τραγανό και θα βγάλει φοβερά αρώματα το λιωμένο βούτυρο. Γίνεται και χωρίς ψήσιμο.

Πηγή: daddycool

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share