«Εκρηκτική» γεύση: Καλοκαιρινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο και μαϊντανό
Ό,τι πρέπει για την εποχή!
Η τυρόπιτα είναι ένα σνακ που δεν έχει εποχή! Πάντα απολαμβάνουμε να την εντάσσουμε στα γεύματά μας και κυρίως στο πρωινό μας.
Δοκιμάστε επίσης: Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει: Μούρλια τυρόπιτα με λίγα υλικά μα πολύ νοστιμιά
Η συγκεκριμένη συνταγή για ελαφριά τυρόπιτα χωρίς φύλλο και με μαϊντανό είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή που μπορείτε να κάνετε για τώρα που η θερμοκρασία βρίσκεται στα ύψη!
Γιατί;
Επειδή είναι πεντανόστιμη, πανεύκολη και ιδιαίτερα αρωματική.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
-
750 γρ. γάλα
-
1 φλιτζ. τσαγιού πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού - στα ράφια με τα άλευρα μεγάλων σούπερ μάρκετ)
-
1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένο
-
1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι
-
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
200 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
-
3 αυγά, προτιμάμε βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
-
1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
-
1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
-
100 ml ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
πάπρικα σε νιφάδες
Εκτέλεση
-
Για την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το λευκό τυρί και το κατίκι.
-
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την πολέντα με το μπέικιν πάουντερ.
-
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα πολέντας-μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη.
-
Μόλις πήξει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
-
Αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να κάνει κρούστα.
-
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
-
Σερβίρουμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο ζεστή, σε κομμάτια και συνοδεύουμε με μια λαχανοσαλάτα.
Πηγή: Gastronomos