Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024

«Εκρηκτική» γεύση: Καλοκαιρινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο και μαϊντανό

Ό,τι πρέπει για την εποχή!

5 Αυγούστου 2024 09:18
«Εκρηκτική» γεύση: Καλοκαιρινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο και μαϊντανό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τυρόπιτα είναι ένα σνακ που δεν έχει εποχή! Πάντα απολαμβάνουμε να την εντάσσουμε στα γεύματά μας και κυρίως στο πρωινό μας.

Δοκιμάστε επίσης: Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει: Μούρλια τυρόπιτα με λίγα υλικά μα πολύ νοστιμιά

Η συγκεκριμένη συνταγή για ελαφριά τυρόπιτα χωρίς φύλλο και με μαϊντανό είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή που μπορείτε να κάνετε για τώρα που η θερμοκρασία βρίσκεται στα ύψη!

Γιατί;

Επειδή είναι πεντανόστιμη, πανεύκολη και ιδιαίτερα αρωματική.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  • 750 γρ. γάλα

  • 1 φλιτζ. τσαγιού πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού - στα ράφια με τα άλευρα μεγάλων σούπερ μάρκετ)

  • 1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένο

  • 1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι

  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 200 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο

  • 3 αυγά, προτιμάμε βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα

  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

  • πάπρικα σε νιφάδες

Τυρόπιτα
Πηγή: Gastronomos

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το λευκό τυρί και το κατίκι.

  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την πολέντα με το μπέικιν πάουντερ.

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα πολέντας-μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη.

  • Μόλις πήξει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

  • Αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να κάνει κρούστα.

  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

  • Σερβίρουμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο ζεστή, σε κομμάτια και συνοδεύουμε με μια λαχανοσαλάτα.

Πηγή: Gastronomos

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share