Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024

Το κόλπο για τα πιο αφράτα μπιφτέκια: Τα 7 μυστικά που κρύβει ο κιμάς

Δώστε βάση!

3 Αυγούστου 2024 12:40
Το κόλπο για τα πιο αφράτα μπιφτέκια: Τα 7 μυστικά που κρύβει ο κιμάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λατρεύετε τα μπιφτέκια; Σας έχουμε όλα τα έξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να μαγειρεύετε τέλεια και αφράτα τα μπιφτεκάκια σας. Η γεύση του κιμά θα σας συναρπάσει. Κανείς δεν θέλει να φάει ένα στεγνό μπιφτέκι οπότε διαβάστε παρακάτω τα μυστικά για να γίνονται ζουμερά. Με την ευκαιρία δείτε αυτή τη νόστιμη συνταγή για κλασικά μπιφτέκια: Δε λείπουν από το κυριακάτικο τραπέζι - Αυτό είναι το κατάλληλο είδος κιμά

Μυστικά για ζουμερά μπιφτέκια

Τα μπιφτέκια που συνδυάζονται το ίδιο ευχάριστα με σαλάτα, αλλά και πατάτες τηγανητές ή φούρνου ή γίνονται λαχταριστά μπέργκερ, φτιάχνονται εύκολα και επιτυχημένα αρκεί να ακολουθήσουμε μερικά βασικά βήματα.

  • Κιμάς για μπιφτέκια = Ελιά: Η μοσχαρίσια ελιά είναι ίσως το ιδανικό κομμάτι για τον κιμά των μπιφτεκιών. Βρίσκεται στον λαιμό, είναι νόστιμη, με βαθιά κρεάτινη γεύση και έχει μέτρια ποσότητα ενδομυϊκού λίπους, που θα νοστιμίσει το μπιφτέκι και θα το διατηρήσει ζουμερό στο ψήσιμο. Και περνάμε τον κιμά πάντα 1 φορά!
  • Ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί: Η μουσκεμένη και στυμμένη ψίχα προσφέρει υγρασία κατά το ψήσιμο κι έτσι το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ζουμερό. Δεν βάζουμε γαλέτα γιατί θα απορροφήσει τα υγρά του μπιφτεκιού και το αποτέλεσμα θα βγει στεγνό.

Μπιφτέκια και κιμάς

  • Του ταιριάζουν πολύ το κρεμμύδι και ο μαϊντανός, αλατοπίπερο και ελάχιστο ελαιόλαδο. Το πολτοποιημένο ή τριμμένο κρεμμύδι δίνει γλύκα και νοστιμιά και ο ψιλοκομμένος μαϊντανός, άρωμα και φρεσκάδα.
  • Προσοχή στην προσθήκη ντομάτας γιατί μπορεί η πολλή υγρασία να σπάσει το μπιφτέκι στο ψήσιμο.
  • Για περισσότερη γεύση μπορείτε να προσθέτετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
  • Ζυμώνουμε καλά τον κιμά, τον αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1-2 ώρες και κατόπιν πλάθουμε και ψήνουμε τα μπιφτέκια.
  • Το σωστό ψήσιμο γίνεται σε σχαροτήγανο: Βάζουμε το σκεύος να κάψει πάρα πολύ καλά σε δυνατή φωτιά, αφού πρώτα περάσουμε με λίγο ελαιόλαδο το εσωτερικό του (με ένα πινέλο). Το γυρίζουμε λίγες φορές για να μη σπάσει και για να ψηθεί σωστά. Ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο παχιά είναι τα μπιφτέκια.

Διατήρηση κιμά

Ο κιμάς πρέπει να βγει κατευθείαν από το χαρτί του (όπου υπάρχουν και τυχόν υγρά) και να μπει σε ανοξείδωτο ή γυάλινο μπολ με καπάκι, στο κάτω ράφι του ψυγείου. Συντηρείται σε θερμοκρασία 2οC για ένα 24ωρο. Μετά πρέπει να μαγειρευτεί ή να μπει στην κατάψυξη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share