Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024

Ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο: Ο «βασιλιάς» του οικογενειακού τραπεζιού

Μια υπέροχη γεύση

31 Ιουλίου 2024 10:06
Ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο: Ο «βασιλιάς» του οικογενειακού τραπεζιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα φαγητό λατρεμένο από όλη την οικογένεια. Δεν είναι άλλο από τα μπιφτέκια στο φούρνο. Μια συνταγή άπαιχτη που μοσχοβολάει όλο το σπίτι. Δείτε όμως ποιο είναι Το μυστικό στον κιμά για άψογα μπιφτέκια: Τα μέρη του κρέατος κάνουν τη διαφορά

Υλικά

  • 650γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • Ψίχα από 3 φέτες ψωμιού μέτριες
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο, ή τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο, ή ½ κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό (προαιρετικό)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για μπιφτέκια

Εκτέλεση

  • Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού στο γάλα, μέχρι να φουσκώσει και μετά την στύβετε καλά με τα χέρια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτετε το ψωμί και ζυμώνετε το μίγμα πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε το μίγμα για 15 λεπτά, να σταθεί.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σχηματίζετε στρογγυλά μπιφτέκια με πρέσα για μπιφτέκια, τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψάκι φούρνου και τα ψήνετε για 15 – 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα, φροντίζοντας να τα γυρνάτε και από τις δύο πλευρές.

Tips

  • Με τη συνταγή αυτή μπορείτε να κάνετε και γεμιστά μπιφτέκια, βάζοντας στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού ένα «μπαστούνι» τυριού, όπως γραβιέρα, κασέρι ή φέτα.
  • Για ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα προσθέστε στα μπιφτέκια φούρνου και πατάτες. Καθαρίζετε και κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες 3 – 4 μέτριες πατάτες, τις πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τις στρώνετε σε λαδωμένο ταψί. Τοποθετείτε από πάνω τα μπιφτέκια, περιχύνετε το φαγητό με 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας, ή 1 φλιτζάνι λαδολέμονο (½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού) και ψήνετε για 35 – 40 λεπτά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share