Μια μπουκιά χίλιες λέξεις: Δροσερό γλυκό ψυγείου με κορμό λευκής σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και φρούτα
Θα σας τρέχουν τα σάλια
27 Ιουλίου 2024
11:25
Ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου που θα σε κάνει να «μπεις μέσα στο ψυγείο». Είναι δροσερό, εύκολο και δεν χρειάζεται πολλά υλικά. Κορμός λευκής σοκολάτας με δαμάσκηνα και αμύγδαλα. Μια μπουκιά. χίλιες λέξεις! Αν σας αρέσει το παγωτό δείτε αυτό το Κολασμένο γλυκό ψυγείου με τούρτα παγωτό και τραγανή βάση από μπισκότα
Υλικά
- 250 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. δαμάσκηνα, τεμαχισμένα στα 3
- 100 γρ. αμύγδαλα ψημένα, κοπανισμένα
- 200 γρ. μπισκότα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ανοξείδωτο μπολ την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
- Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν.
- Με το μίξερ να δουλεύει, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα κουβερτούρας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια πάνω απ’ το μπολ και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα.
- Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, να ενωθούν τα υλικά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα του κορμού. Κλείνουμε σφιχτά και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει.
- Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη και τον αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Κόβουμε προσεκτικά σε φέτες και όσο περισσέψει τον φυλάμε στην κατάψυξη μέχρι το επόμενο σερβίρισμα.
Πηγή: Madameginger