Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φιλέτα τόνου με σουσάμι και μεσογειακή σαλάτα!

16 Δεκεμβρίου 2013
Φιλέτα τόνου με σουσάμι και μεσογειακή σαλάτα!

Υλικά
400 γρ. φιλέτο φρέσκου τόνου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. σουσάμι λευκό
2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. κάππαρη
1 ντομάτα ώριμη
1 κ.σ. μαιντανό φρέσκο
2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πράσινο πιπέρι


Εκτέλεση
1.
Φτιάξτε τη Μεσογειακή σαλάτα. Πλύνετε και καθαρίστε τη ντομάτα βγάζοντας τα σποράκια της. Κόψτε την σε ζαράκια και τοποθετήστε τη σε ένα μπολ. Ψιλοκόψτε τον μαιντανό και το θυμάρι, πολτοποιήστε το σκόρδο και προσθέστε τα στη ντομάτα μαζί με τις 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, το ξύδι, την κάππαρη και αλατοποιπερώστε. Ανακατέψτε τα υλικά και αφήστε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
2. Με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι κόψτε σε 2 μπαστουνάκια το φιλέτο τόνου και αλατοπιπερώστε το. Βαλτε σε ένα πιάτο το σουσάμι και ακουμπήστε τα φιλέτα τόνου επάνω ώστε να κολλήσει επάνω του σε όλες τις πλευρές.
3. Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και τοποθετήστε το σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει αρκετά. Τοποθετήστε τα φιλέτα τόνου και ψήστε από κάθε πλευρά για 20΄΄. Βγάλτε τα φιλέτα από το τηγάνι και ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί.
4. Κόψτε στα δύο κάθε φιλέτο ώστε να σχηματίσετε 4 κύβους. Τοποθετήστε σταπιάτα που θα σερβίρετε και βάλτε από μια κουταλιά σαλάτα επάνω στο κάθε φιλέτο. Σερβίρετε ζεστό.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Μην ψήσετε περισσότερη ώρα τον τόνο γιατί έχει την τάση να αφυδατώνεται και να χάνει τη γεύση του.

ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ
Μπορείτε να κόψετε τον τόνο σε μικρότερα κομμάτια και να τον ψήσετε σε καλαμάκια σαν σουβλάκια.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share