Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μιλφέιγ παντζαριού με μους τυριών

13 Δεκεμβρίου 2013
Μιλφέιγ παντζαριού με μους τυριών

Υλικά
12 μεγάλοι βολβοί παντζαριών ( κατά προτίμηση βιολογικοί)
αλάτι

Για την μους φέτας
½ φλιτζ. τσαγ. φέτα μαλακή, χοντροκομμένη
1 ½ φλιτζ. τσαγ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
5 κόκκοι πράσινου πιπεριού, φρεσκοτριμμένοι
αλάτι

Για το γαρνίρισμα
½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
πιπέρι φρέσκο, τριμμένο
αλάτι

Εκτέλεση
1.
Πλύνετε τα παντζάρια τρίβοντας τα πολύ καλά, για να απομακρύνετε τυχόν χώματα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό, μέσα στο οποίο ρίξτε και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Βράστε τα παντζάρια για 20'-30' μέχρι να μαλακώσουν καλά. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και ρίχτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Σκουπίστε τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και καθαρίστε τα εξωτερικά από τη φλούδα τους. Κατόπιν, κόψτε τα σε φέτες πάχους περίπου 1-1,5 εκ. με ένα μαχαιράκι.
2. Συνεχίστε με την μους φέτας. Βάλτε στον κάδο του μούλτι, ή του μπλέντερ, τη φέτα, το ανθότυρο, το πράσινο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές σαν μια ανάλαφρη κρέμα (μους).
3. Συνεχίστε με το μοντάρισμα. Διαλέξτε τις φέτες παντζαριών που είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος. Μην χρησιμοποιήσετε τα πολύ μικρά κομμάτια. Βάλτε μια φέτα παντζαριού στο κέντρο ενός ρηχού πιάτου. Με ένα κουτάλι ή με ένα κορνέ απλώστε από πάνω μια μικρή ποσότητα από την μους τυριών. Σκεπάστε απαλά με μια δεύτερη φέτα παντζαριού και συνεχίστε με διαδοχικές στρώσεις από την μους τυριών και τις φέτες από το παντζάρι, μέχρι να έχετε 6 στρώσεις συνολικά. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για κάθε πιάτο.
4. Περιχύστε κάθε ατομική σαλάτα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και γύρω-γύρω στάξτε λίγο ξύδι. Βάλτε τα πιάτα για 10' στο ψυγείο και, πριν σερβίρετε, τρίψτε από πάνω λίγο μαύρο πιπέρι.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share