Θα τρέξεις στην κουζίνα: Μούρλια μακαρόνια με κοτόπουλο και ντοματίνια - Μοσχοβόλησαν σε όλο το σπίτι
Θα τρέχουν τα σάλια
2 Ιουλίου 2024
12:47
Τι πιο νόστιμο από το συνδυασμό δύο αγαπημένων σου φαγητών; Μακαρόνια και κοτόπουλο σε ένα πιάτο που θα λατρέψεις. Τα ντοματίνια και η burrata απογειώνουν τη γεύση του. Με την ευκαιρία δείτε Τα μακαρόνια που δε σταματάς να τρως: Πένες με πέστο φέτας και ελιά
Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια
- ελαιόλαδο
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 250 γρ. ντοματίνια, ολόκληρα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- μια πρέζα ζάχαρη
- 2 κ.σ. ρίγανη
Για το σερβίρισμα
- burrata
- φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
- Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
- Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο αν χρειαστεί και προσθέτουμε τα ντοματίνια.
- Σοτάρουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά φροντίζοντας να μαλακώσουν από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αλάτι.
- Μόλις μαλακώσουν τα πιέζουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι ώστε να απελευθερώσουν τους χυμούς τους.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Σε μια μεγάλη πιατέλα προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια και το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με επιπλέον φρέσκια ρίγανη και burrata.