Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Ο «έρωτας» περνάει από το στομάχι: Λαχταριστά μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και ψητές πατάτες

η απόλαυση στη κουζίνα σου

21 Ιουνίου 2024 10:58
Ο «έρωτας» περνάει από το στομάχι: Λαχταριστά μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και ψητές πατάτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ζουμερά γεμιστά μπιφτέκια με τυρί συνοδευόμενα με ψητές πατάτες για να το ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια. Άλλωστε ο έρωτας περνάει από το στομάχι όπως λένε και οι παλιοί. Με την ευκαιρία δείτε Ζουμερά μπιφτέκια: Αυτός είναι ο τρόπος για τέλειο ψήσιμο του κιμά στο τηγάνι

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

  • 800γρ. κιμά μοσχαρίσιο (από σπάλα)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 100γρ. Τυρί Κρέμα
  • 100 γρ. ημίσκληρο τυρί
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες, σε φέτες πάχους 1,5-2εκ.
  • ½ φλιτζάνι κέτσαπ σπιτική
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Μπιφτέκια με γέμιση τυρί

Εκτέλεση

Μπιφτέκια:

  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και χωρίζουμε το μείγμα σε 4 ίσα μέρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα το ημίσκληρο και το σκόρδο.
  • Σε πάγκο εργασίας πλάθουμε κάθε μέρος του κιμά σε ένα πολύ πλατύ μπιφτέκι και τοποθετούμε στο κέντρο του 1/4 από το μείγμα των τυριών.
  • Συνεχίζουμε το πλάσιμο και κλείνουμε καλά το μπιφτέκι εγκλωβίζοντας στο κέντρο του τη γέμιση.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τον υπόλοιπο κιμά.
  • Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε δυνατή φωτιά για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά (εναλλακτικά, ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου ή σε τηγάνι γκριλιέρα).


Πατάτες:

  • Βάζουμε τις φέτες πατάτας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό και τις βράζουμε για 8΄-10΄.
  • Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κέτσαπ, την πάπρικα, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη, προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε απαλά για να μαριναριστούν καλά.
  • Ψήνουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄ από την κάθε πλευρά σε ένα καυτό σχαροτήγανο.


Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές μαζί με τα μπιφτέκια!!!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share