Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2025

«Κίνηση ματ» στα μπιφτέκια: Το κόλπο με το κρύο νερό για γευστικό αποτέλεσμα

Αποτέλεσμα που θα σας συναρπάσει!

12 Ιουνίου 2024 21:34
«Κίνηση ματ» στα μπιφτέκια: Το κόλπο με το κρύο νερό για γευστικό αποτέλεσμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος δεν αγαπά τα μπιφτέκια; Ειδικά τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, είναι το ιδανικό φαγητό μιας και είναι ελαφρύ, δεν σε φουσκώνει και με μια σαλάτα αποτελεί το τέλειο διατροφικό γεύμα.

Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να κάνετε το αγαπημένο σας φαγητό ακόμη πιο ζουμερό και αφράτο; Μετά τα μυστικά των σεφ για αφράτα μπιφτέκια, το Athensmagazine.gr θα σας δείξει το κορυφαίο κόλπο που μέχρι σήμερα σίγουρα αγνοούσατε. Το μυστικό κρύβεται στο ζύμωμα και είναι τόσο απλό που πραγματικά δεν είχε πάει ποτέ το μυαλό μας.

Πρόσθεσε λίγο κρύο νερό και ζύμωσε τον κιμά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσεις λίγο κρύο νερό ακόμα. Πρέπει να νιώθεις τον κιμά αφράτο, κι όχι σφιχτό στο χέρι σου. Παράλληλα –όμως- ο κιμάς πρέπει να μπορεί να πλάθεται χωρίς να διαλύεται.

Βάζετε κύμινο στα μπιφτέκια σας; Σταματήστε το!

«Κίνηση ματ» στα μπιφτέκια

Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας... ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δείτε εδώ το λάθος που κάνετε και "στεγνώνουν" τα μπιφτέκια σας.

Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν εκτός από τα συνηθισμένα μπαχαρικά όπως αλάτι, πιπέρι ή ρίγανη να προσθέτουν και κύμινο. Αυτό όμως είναι ένα μέγιστο λάθος που μπορείτε να κάνετε! Ο λόγος;

Αν θέλετε να διατηρήσετε την κουζίνα και τη μαγειρική σας παραδοσιακή τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως τέτοιου είδους μπαχαρικά κανονικά χρησιμοποιούνται στα σουτζουκάκια, μια "παραλλαγή" των μπιφτεκιών σε μια πιο... βαριά εκδοχή τους με περισσότερα μπαχαρικά και κυρίως περισσότερο... λάδι!

Ένας ακόμη λόγος είναι πως το κύμινο μπορεί να δώσει μια πικρή γεύση στα μπιφτέκια σας εάν προστεθεί σε μεγάλη ποσότητα κάτι το οποίο σίγουρα δεν θέλετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share