Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

Έρωτας κεραυνοβόλος: Δροσερό γλυκό ψυγείου με κανέλα και σοκολάτα

Καλοκαιρινός πειρασμός

12 Ιουνίου 2024 09:36
Έρωτας κεραυνοβόλος: Δροσερό γλυκό ψυγείου με κανέλα και σοκολάτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά και για να δροσιστούμε τι καλύτερο από το να απολαύσουμε ένα χορταστικό γλυκό ψυγείου; Αυτό το γλυκό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τη χάσεις! Εύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κανέλα και σοκολάτα, θα τους κάνεις όλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους στο τραπέζι και να ζητάνε και άλλο!

Είναι μία εύκολη τούρτα μους σοκολάτα, που γίνεται τόσο γρήγορα που κυριολεκτικά την φτιάχνεις την τελευταία στιγμή και ξετρελαίνεις τους πάντες!

Δοκιμάστε επίσης ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με πανακότα και φρούτο έκπληξη

Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κανέλα και σοκολάτα

Υλικά:

  • 250 γραμ. σοκολάτα καλής ποιότητας με 60% περιεκτικότητα σε κακάο και πάνω
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 550 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • 2 πρέζες κανέλα

Για το σερβίρισμα

  • χτυπημένη κρέμα
  • φουντούκια
  • καραμέλα
  • κόκκινα φρούτα δάσους
  • άχνη
  • κακάο

Γλυκό ψυγείου με κανέλα και σοκολάτα

Εκτέλεση:

  • Ξεκινάμε αυτή τη γρήγορη και εύκολη τούρτα σοκολάτα, τρίβοντας πρώτα τη σοκολάτα για να λιώσει ευκολότερα. Βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια σε μπολ για μπεν μαρί. Προσθέτουμε το μέλι και ρίχνουμε τα 150 γραμ. κρέμα (από τα συνολικά 550 γραμ.).
  • Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας τακτικά να λιώσουν τα υλικά. Αφήνουμε τη λιωμένη σοκολάτα να κρυώσει.
  • Ντύνουμε με μεμβράνη φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. με αποσπώμενα πλαϊνά.
  • Βάζουμε την υπόλοιπη κρύα κρέμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τον καφέ και την κανέλα και χτυπάμε για λίγα λεπτά σε παχύρρευστη μορφή.
  • Περιχύνουμε με τη σοκολάτα την παχύρρευστη κρέμα και με απαλές κινήσεις, σχηματίζοντας οχτάρια, ενώνουμε τα δυο μίγματα με σπάτουλα σιλικόνης. Η τελική υφή πρέπει να είναι απαλή και μεταξένια, με όμοιο χρώμα παντού, σαν σατινένια κρέμα. Σαν μους.
  • Ρίχνουμε το μίγμα σοκολάτας μέσα στην έτοιμη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και παγώνουμε χωρίς να μετακινήσουμε το σκεύος, μέχρι να σταθεροποιηθεί για 2-3 ώρες.
  • Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα, αφαιρούμε το δαχτυλίδι και τη βάση της τούρτας και τραβάμε με προσοχή τη μεμβράνη.
  • Κόβουμε σε κομμάτια τούρτας και σερβίρουμε με λίγη χτυπημένη κρέμα, φρούτα δάσους και πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο.
  • Εναλλακτικά φτιάχνουμε καραμέλα και καραμελώνουμε φουντούκια σε δάκρυ και γαρνίρουμε την τούρτα.

Καλή όρεξη!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share