Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2025

Ο Άκης Πετρετζίκης φέρνει το Μεξικό στην κουζίνα σας: Λαχταριστές τορτίγιες με κοτόπουλο και μπόλικο τυρί

«Γαστρονομικό» ταξίδι!

9 Ιουνίου 2024 13:13
Ο Άκης Πετρετζίκης φέρνει το Μεξικό στην κουζίνα σας: Λαχταριστές τορτίγιες με κοτόπουλο και μπόλικο τυρί
Από Αναστασία Κολυβά

Έχεις τορτίγιες σπίτι σου και δεν ξέρεις πώς να τις αξιοποιήσεις; Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει για άλλη μια φορά τη λύση.

Μπορείς να κάνεις ένα παραλλαγμένο μεξικάνικο με λίγα μόνο υλικά!

Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει γευστικά αφού το λιωμένο τυρί θα δώσει μια έξτρα γεύση στη συνταγή.

Δοκιμάστε επίσης: «Λουκουμένια» μπιφτέκια: Αυτό το υλικό θα χαρίσει έξτρα απόλαυση στον ουρανίσκο σου

Στο TikTok σου δείχνει βήμα βήμα πώς θα το φτιάξεις και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το μετανιώσεις.

@akis_petretzikis Σου έχω απίστευτη συνταγάρα με τορτίγιες, κοτοπουλάκι και μπόλικο τριμμένο τυράκι για ταινιοκατάσταση με την παρέα!???? Περιμένω να κάνετε χαμό στα σχόλια! ???? #hellmanns #hellmannsgr #sostishellmanns #easyrecipe #bbq #bbqsauce #sheetpandinner #food #foodtiktok #cooking #mealideas #recipe #recipesforyou #recipeideas #fyp #fy #φοργιου #φοργιουπειτζ ♬ Boogie Shoes - KC & The Sunshine Band

Επιπλέον, ο βραβευμένος σεφ προτείνει δύο άλλες εναλλακτικές συνταγές με τορτίγια.

Ας δούμε τι μπορούμε να φτιάξουμε

Τάκος με γύρο κοτόπουλου

Υλικά

  • 1 τορτίγια
  • 60 γρ. σάλτσα μουστάρδας
  • 200 γρ. έτοιμο γύρο κοτόπουλου
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  • Τοποθετούμε την τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας μας.
  • Κόβουμε με ένα κουπ πατ 10 εκ. 4 μικρές τορτίγιες, και τις τοποθετούμε στην ανάποδη πλευρά μιας φόρμας για muffin 6 θέσεων. Κρατάμε στην άκρη την τορτίγια που περισσεύει.
  • Ψήνουμε για 4-5 λεπτά να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.
  • Γεμίζουμε τα πιτάκια με σάλτσα μουστάρδας, έτοιμο γύρο κοτόπουλου, ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό, και σερβίρουμε.

Σνίτσελ κοτόπουλου

Υλικά

  • 1 τορτίγια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • 4 σνίτσελ κοτόπουλου

Για το σερβίρισμα

  • πατάτες τηγανητές
  • πράσινη σαλάτα
  • λεμόνι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια την τορτίγια που μας έχει περισσέψει, και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
  • Ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να ξεραθούν τελείως.
  • Μεταφέρουμε τα κομμάτια από τις τορτίγιες στον πολυκόφτη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.γ. ρίγανη, και χτυπάμε για να γίνουν τρίμμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ τα αυγά και σε ένα σε ένα τρίτο μπολ το αλεύρι, και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει καλά.
  • Παίρνουμε το σνίτσελ κοτόπουλου, και το περνάμε διαδοχικά από το μπολ με το αλεύρι, τα αυγά και την τριμμένη τορτίγια.
  • Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι, και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί μέχρι μέσα.
  • Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, πράσινη σαλάτα και λεμόνι.
 

Συνταγές

Share