Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2025

Μαμαδίστικα μπιφτέκια γεμιστά: Θα τα «παίξει» και ο ουρανίσκος σας

Έρωτας με την πρώτη μπουκιά

2 Ιουνίου 2024 12:04
Μαμαδίστικα μπιφτέκια γεμιστά: Θα τα «παίξει» και ο ουρανίσκος σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πιο ζουμερά και νόστιμα γεμιστά μπιφτέκια με τυρί και ντομάτα . Αυτή η συνταγή θα σας μείνει αξέχαστη. Η γεύση τους θα τρελάνουν τον ουρανίσκο σου, αλλά και των αγαπημένων σου.

Με την ευκαιρία δείτε: Τα πιο ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια είναι «τηγανάτα»

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 μέτριο αυγό
  • 20 γρ. ούζο
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 5 κλωναράκια θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα του (αν έχετε μόνο ξερό-1 κ.γ.)
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι - πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. φέτα
  • 1-2 ντομάτες (ανάλογα το μέγεθος)
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε 1 τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους δύο κιμάδες, το αυγό, το ούζο, τον δυόσμο, το θυμάρι, την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
  • Αναμειγνύουμε λίγο με τα χέρια μας και προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο.
  • Πλάθουμε 10 μπιφτέκια, περίπου 120 γρ. το καθένα, διαμέτρου 10 εκ. και τα ακουμπάμε σε ξύλο κοπής.
  • Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες και τρίβουμε την φέτα τη φέτα σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε πάνω από τα πέντε μπιφτέκια από μια λεπτή φέτα ντομάτα, τριμμένη φέτα, ρίγανη και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Έπειτα σκεπάζουμε με τα άλλα πέντε μπιφτέκια και πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσουν (πατάμε να είναι λίγο πιο λεπτά και κλείνουμε καλά για να μην μας ανοίξουν).
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
  • Βάζουμε μια γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο κάθε φορά.
  • Βάζουμε ένα-ένα τα μπιφτέκια και τους δίνουμε χρώμα και από τις δύο πλευρές, για 2 λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά περίπου.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, κέτσαπ-μουστάρδα ή ότι άλλο μας αρέσει.
 

Συνταγές

Share