Μαμαδίστικα μπιφτέκια γεμιστά: Θα τα «παίξει» και ο ουρανίσκος σας
Έρωτας με την πρώτη μπουκιά
2 Ιουνίου 2024
12:04

Τα πιο ζουμερά και νόστιμα γεμιστά μπιφτέκια με τυρί και ντομάτα . Αυτή η συνταγή θα σας μείνει αξέχαστη. Η γεύση τους θα τρελάνουν τον ουρανίσκο σου, αλλά και των αγαπημένων σου.
Με την ευκαιρία δείτε: Τα πιο ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια είναι «τηγανάτα»
Υλικά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 500 γρ. κιμά χοιρινό
- 1 μέτριο αυγό
- 20 γρ. ούζο
- 10 φύλλα δυόσμου
- 5 κλωναράκια θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα του (αν έχετε μόνο ξερό-1 κ.γ.)
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι - πιπέρι
Για τη γέμιση
- 200 γρ. φέτα
- 1-2 ντομάτες (ανάλογα το μέγεθος)
- 2 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε 1 τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους δύο κιμάδες, το αυγό, το ούζο, τον δυόσμο, το θυμάρι, την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
- Αναμειγνύουμε λίγο με τα χέρια μας και προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο.
- Πλάθουμε 10 μπιφτέκια, περίπου 120 γρ. το καθένα, διαμέτρου 10 εκ. και τα ακουμπάμε σε ξύλο κοπής.
- Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες και τρίβουμε την φέτα τη φέτα σε ένα μπολ.
- Βάζουμε πάνω από τα πέντε μπιφτέκια από μια λεπτή φέτα ντομάτα, τριμμένη φέτα, ρίγανη και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
- Έπειτα σκεπάζουμε με τα άλλα πέντε μπιφτέκια και πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσουν (πατάμε να είναι λίγο πιο λεπτά και κλείνουμε καλά για να μην μας ανοίξουν).
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
- Βάζουμε μια γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο κάθε φορά.
- Βάζουμε ένα-ένα τα μπιφτέκια και τους δίνουμε χρώμα και από τις δύο πλευρές, για 2 λεπτά την κάθε πλευρά.
- Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά περίπου.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, κέτσαπ-μουστάρδα ή ότι άλλο μας αρέσει.