Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

«Καταιγίδα» νοστιμιάς από τον Γιώργο Τσούλη: Το μυστικό με το ελαιόλαδο που θα «απογειώσει» τον κιμά

Ακούστε τον ειδικό!

30 Μαΐου 2024 15:02
«Καταιγίδα» νοστιμιάς από τον Γιώργο Τσούλη: Το μυστικό με το ελαιόλαδο που θα «απογειώσει» τον κιμά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λαχταριστά μακαρόνια με ζουμερό κιμά από χωριάτικο λουκάνικο και αυγό μάτι από τον Γιώργο Τσούλη. Το μυστικό για πεντανόστιμο γευστικό αποτέλεσμα κρύβεται στο σοτάρισμα.

Δε χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο κατά το σοτάρισμα, γιατί τα λουκάνικα θα βγάλουν τη λιπαρότητα που χρειάζεται.

Με την ευκαιρία, δοκιμάστε: Κιμάς λουκούμι: «Αμαρτωλά» γεμιστά μπιφτέκια με καραμελωμένα κρεμμύδια

ΥΛΙΚΑ

Το μυστικό με το ελαιόλαδο που θα απογειώσει τη γεύση του κιμά
Unsplash

  • 400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. σκιουφιχτά
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 20 ml κρασί, λευκό ξηρό
  • Αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα σκιουφιχτά βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το λουκάνικο, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα τα λουκάνικα.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά.
  • Αμέσως μετά, σβήνουμε με το κρασί αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί εντελώς και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, τη ρίγανη, ανακατεύουμε εκ νέου και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Κατόπιν, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε προσεκτικά το αυγό και το τηγανίζουμε για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να ψηθεί. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.
  • Μόλις δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε με το μέλι, τα σκιουφιχτά κι ανακατεύουμε εκ νέου.
  • Τέλος, μεταφέρουμε τα σκιουφιχτά σε ένα πιάτο, τοποθετούμε από πάνω το τηγανητό αυγό και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share