Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Το μυστικό για τα πιο επιτυχημένα μακαρόνια με κιμά: Τι τα κάνει να ξεχωρίζουν

Θα γλύφετε τα δάχτυλα σας

23 Μαΐου 2024 13:51
Το μυστικό για τα πιο επιτυχημένα μακαρόνια με κιμά: Τι τα κάνει να ξεχωρίζουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μεγάλο μυστικό για τα πιο επιτυχημένα και γευστικά μακαρόνια με κιμά, φυσικά είναι το σωστό βράσιμο αλλά και ο τρόπος μαγειρέματος του κιμά.

Διαβάστε επίσης: Ταξίδι στα ουράνια: Λαχταριστές πένες με λαχανικά και κρέμα φέτας

Για να φτιάξεις το πιο νόστιμο πιάτο

  • Χρησιμοποίησε κιμά μοσχαρίσιο από ελιά ή λάπα ή σπάλα.
  • Ο κιμάς για τα μακαρόνια θέλει φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα για να ψηθεί και να μελώσει ωραία
  • Ο κιμάς με μακαρόνια θέλει δυνατή φωτιά για να ψηθεί και να θωρακιστεί καλά αλλιώς θα βράσει στο σοτάρισμα και δεν θα πάρει χρώμα.
  • Το σύρμα χειρός το χρησιμοποιούμε μια φορά μόνο για να σπάσουμε τον κιμά, έπειτα ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.

Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για μακαρόνια με κιμά που θα ξεπεράσουν και της μαμάς και της γιαγιάς!

Υλικά

  • 700 γρ σπαγγέτι
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. Σκόρδο
  • 1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 600 γρ τομάτα κον κασέ ή αποφλοιωμένα
  • 300 ml νερό
  • 1 κύβο βοδινό ή κότας
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.τ.γ ζάχαρη
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ παρμεζάνα κομμάτι ή γραβιέρα

Μακαρόνια με κιμά

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά και χαμηλή το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε και το σκόρδο.
  • Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά να σoτιριστεί.
  • Αφήνουμε να θωρακιστεί καλά και σπάμε σε κομμάτια του κιμά με ένα σύρμα χειρός, δεν ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Αφήνουμε να πάρει χρώμα, αυτό θα πάρει περίπου 7-8 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί καλά.
  • Προσθέτουμε την τομάτα, το κον κασέ, νερό, τον κύβο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, βάζουμε σε μέτρια ένταση την φωτιά και σιγο-μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.
  • Ανά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί νερό.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία, τα σουρώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όπου τα βράσαμε για να τα κρατήσουμε.
  • Όταν ο κιμάς μας είναι μελωμένος με πλούσια σάλτσα έτοιμος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
  • Τρίβουμε τυρί στον πάτο του πιάτου, προσθέτουμε λίγα ζυμαρικά στη συνέχεια πάλι τυράκι, προσθέτουμε και άλλα ζυμαρικά και από πάνω τον κιμά.
  • Τέλος τρίβουμε και άλλο τυρί από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share