«Έκρηξη» γεύσεων: Μπιφτέκια κοτόπουλου με γραβιέρα και δυόσμο
Ζουμερά, αρωματικά και με μοναδική γεύση!
Και ποιος δεν αγαπάει τα μπιφτέκια κοτόπουλου; Ειδικά όταν είναι ζουμερά και αρωματικά, έχουν ένα μπόνους παραπάνω!
Δείτε επίσης: Μπιφτέκια σαν αφρός: Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι - Αυτό είναι το κόλπο
Η συγκεκριμένη συνταγή με μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με γραβιέρα και δυόσμο είναι μοναδική και άπαξ και την φτιάξετε μια φορά, δε θα σταματάτε.
Υλικά
-
700 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι (ή ανάμεικτος με στήθος)
-
200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
1 κουτ. σούπας γλυκό κρασί της αρεσκείας μας (ή ούζο)
-
λίγο πιπέρι καγιέν
-
τα φύλλα από 6 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
-
1 κουτ. σούπας ξερό εστραγκόν, τριμμένο
-
5 κλωνάρια μαϊντανός (ή κόλιανδρος), ψιλοκομμένα
-
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
-
30 γρ. μουστάρδα πικάντικη
-
ξύσμα από 1 λεμόνι
-
100 γρ. ψίχα από χωριάτικο ψωμί, μουλιασμένο και στυμμένο καλά
-
90 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το άλειμμα χεριών και σκεύους
-
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
-
Για να ετοιμάσουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου με γραβιέρα και δυόσμο σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσει.
-
Σβήνουμε με το ποτό, αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
Προσθέτουμε πιπέρι καγιέν κατά βούληση, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ.
-
Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
-
Ζυμώνουμε γρήγορα, βρέχοντας τακτικά τις παλάμες μας για να μην κολλάνε στο μείγμα, μέχρι να γίνει εντελώς ομοιογενές.
-
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει λίγο και πλάθουμε 8 μπιφτέκια, λαδώνοντας τακτικά τις παλάμες μας.
Πώς να τα ψήσετε σωστά
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
-
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί, αραδιάζουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.
-
Εναλλακτικά, τα ψήνουμε σε δυνατό γκριλ, κατά προτίμηση πάνω σε σκεύος ή πλάκα από μαντέμι, ελαφρώς λαδωμένο, για 10 λεπτά, ή απευθείας πάνω στη λαδωμένη σχάρα του φούρνου για 7 λεπτά από τη μία πλευρά και 5 λεπτά από την άλλη.
-
Τέλος, μπορούμε να τα ψήσουμε και στα κάρβουνα, σε δυνατή θράκα, για 8 λεπτά από τη μία πλευρά και 6 λεπτά από την άλλη.
-
Τα σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: gastronomos.gr