Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

«Έκρηξη» γεύσεων: Μπιφτέκια κοτόπουλου με γραβιέρα και δυόσμο

Ζουμερά, αρωματικά και με μοναδική γεύση!

23 Μαΐου 2024 13:36
«Έκρηξη» γεύσεων: Μπιφτέκια κοτόπουλου με γραβιέρα και δυόσμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Και ποιος δεν αγαπάει τα μπιφτέκια κοτόπουλου; Ειδικά όταν είναι ζουμερά και αρωματικά, έχουν ένα μπόνους παραπάνω!

Δείτε επίσης: Μπιφτέκια σαν αφρός: Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι - Αυτό είναι το κόλπο

Η συγκεκριμένη συνταγή με μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με γραβιέρα και δυόσμο είναι μοναδική και άπαξ και την φτιάξετε μια φορά, δε θα σταματάτε.

Υλικά

  • 700 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι (ή ανάμεικτος με στήθος)

  • 200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 1 κουτ. σούπας γλυκό κρασί της αρεσκείας μας (ή ούζο)

  • λίγο πιπέρι καγιέν

  • τα φύλλα από 6 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα

  • 1 κουτ. σούπας ξερό εστραγκόν, τριμμένο

  • 5 κλωνάρια μαϊντανός (ή κόλιανδρος), ψιλοκομμένα

  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

  • 30 γρ. μουστάρδα πικάντικη

  • ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 100 γρ. ψίχα από χωριάτικο ψωμί, μουλιασμένο και στυμμένο καλά

  • 90 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το άλειμμα χεριών και σκεύους

  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για να ετοιμάσουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου με γραβιέρα και δυόσμο σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσει.

  • Σβήνουμε με το ποτό, αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά.

  • Προσθέτουμε πιπέρι καγιέν κατά βούληση, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ.

  • Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

  • Ζυμώνουμε γρήγορα, βρέχοντας τακτικά τις παλάμες μας για να μην κολλάνε στο μείγμα, μέχρι να γίνει εντελώς ομοιογενές.

  • Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει λίγο και πλάθουμε 8 μπιφτέκια, λαδώνοντας τακτικά τις παλάμες μας.

    Μπιφτέκια κοτόπουλου

Πώς να τα ψήσετε σωστά

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

  • Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί, αραδιάζουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.

  • Εναλλακτικά, τα ψήνουμε σε δυνατό γκριλ, κατά προτίμηση πάνω σε σκεύος ή πλάκα από μαντέμι, ελαφρώς λαδωμένο, για 10 λεπτά, ή απευθείας πάνω στη λαδωμένη σχάρα του φούρνου για 7 λεπτά από τη μία πλευρά και 5 λεπτά από την άλλη.

  • Τέλος, μπορούμε να τα ψήσουμε και στα κάρβουνα, σε δυνατή θράκα, για 8 λεπτά από τη μία πλευρά και 6 λεπτά από την άλλη.

  • Τα σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share