Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Γευστική «βόμβα»: Ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια με την τελειότερη μαρινάδα

Θέλουμε και άλλο!

16 Απριλίου 2024 13:16
Γευστική «βόμβα»: Ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια με την τελειότερη μαρινάδα
Unsplash
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μοσχαρίσια μπριζόλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Προτιμήστε μεγάλες σταβλίσιες μπριζόλες τόμαχοκ. Φτιάξτε αυτήν την τέλεια μαρινάδα, που θα δώσουν στο κρέας σας τέλεια υφή και θα τις κάνει μαλακές. Θα γίνουν τόσο ζουμερές οι μπριζόλες και μαλακές με τέλεια αρώματα που θα τρελαίνεστε με κάθε μπουκιά. Ψήστε την στο γκριλ ή στα κάρβουνα. Φοβερή συνταγή!

Γευτείτε επίσης: Μπριζόλα «λουκούμι»: Η μαρινάδα των 3 υλικών που απογειώνει το κρέας!

Υλικά

Για την μοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια μαριναρισμένη

2 μεγάλες σταβλίσιες μοσχαρίσιες μπριζόλες με πάχος 3 εκατοστά (κατά προτίμηση χωρίς κόκκαλο)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ξύδι (βαλσαμικό)
2 κλων. δεντρολίβανο (φρέσκο)
1 σκελ. σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Λίγη ρόκα (μικρά φύλλα)

Ζουμερή Μοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια μαριναρισμένη
Unsplash

Για την μαρινάδα

Στο μικρό μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τα φύλλα του δεντρολίβανου, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Πολτοποιούμε και φτιάχνουμε τη μαρινάδα, που θα κάνει τις σταβλίσιες μπριζόλες πιο νόστιμες και πιο μαλακές.

Διαβάστε επίσης: Ηχηρό «STOP» για την μπριζόλα: Μην κάνετε ποτέ αυτή τη κίνηση αν θέλετε να παραμείνει ζουμερή

Για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες

Βάζουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες (αφού τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί) σε πιατέλα.

Περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

Αλείφουμε καλά, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα σε κάθε μπριζόλα σταβλίσια, πάνω κάτω και γύρω γύρω.

Καλύπτουμε με μεμβράνη κουζίνας.

Αφήνουμε να ποτίσει το κρέας, το λιγότερο για 1 ώρα, στο ψυγείο.

Για περισσότερη νοστιμιά αφήστε το κρέας έως και για μία νύχτα μέσα στο ψυγείο περιχυμένο με τη μαρινάδα.

Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 30 λεπτά στον πάγκο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί τη μαρινάδα από το κρέας.

Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα ή το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις μπριζόλες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.

Αφήνουμε γύρω στα 6 λεπτά από κάθε πλευρά, αν θέλουμε Medium-Rare.

Αν θέλουμε το κρέας περισσότερο ψημένο, τότε το αφήνουμε περισσότερα λεπτά στη φωτιά.

Αφού ψηθεί, σκεπάζουμε τη μπριζόλα και τη ξεκουράζουμε για 5 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

Μεταφέρουμε το κρέας σε ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε διαγώνια σε φέτες, με πάχος περίπου 3/4 του εκατοστού.

Σερβίρουμε την μοσχαρίσια μπριζόλα αμέσως, συνοδεύοντάς την ιδανικά με σαλάτα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share