Τρίτη, 28 Μαΐου 2024

Ακαταμάχητο και δροσιστικό: Γευστικότατο τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι

Για τις ζέστες που έπιασαν από νωρίς!

15 Απριλίου 2024 09:56
Ακαταμάχητο και δροσιστικό: Γευστικότατο τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολύ εύκολο και μυρωδάτο τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι, που σερβίρεται ιδανικά με κομμάτια από λεμόνι γλυκό του κουταλιού. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει ένα απίθανο γλυκό ψυγείου!

Γευτείτε επίσης: Μοναδικό γλυκό ψυγείου με μπάρες γιαουρτιού

Υλικά

250 γρ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
750 γρ. ανθότυρο κρέμα
3 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)

Για το γαρνίρισμα

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Για το τσίζκεικ

Τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι

Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας για το τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι. Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο.

Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.

Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει.7

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα.

Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα.

Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσίζκεικ.

Ψήνουμε το γλυκό στους 160°C, για περίπου 50΄-55΄.

Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.

Παγώνουμε στο ψυγείο το τσίζκεικ με ανθότυρο για μία νύχτα.

Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share