Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Απίθανα μακαρόνια με σολομό και βότκα

Μια μοναδική συνταγή που θα σας ξετρελάνει

8 Απριλίου 2024 13:13
Απίθανα μακαρόνια με σολομό και βότκα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η συνταγή για μακαρόνια με σολομό και βότκα είναι πανεύκολη, απλή και σίγουρα θα σας κλέψει την καρδιά μόλις την δοκιμάσετε.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Απίστευτη συνταγή: Μακαρόνια με λευκή σάλτσα από κάσιους

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πιάτο που όλοι και, ιδιαίτερα, οι λάτρεις της μακαρονάδας θα λατρέψουν σίγουρα.

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι

  • 250 γρ. φρέσκο σολομό, χωρίς δέρμα και κόκκαλα

  • 50 ml βότκα

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

  • Ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ

  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρη

  • 100-150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4

  • 100 γρ. τυρί κρέμα

  • ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

  • Αλάτι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μακαρονάδα με σολομό και βότκα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό, μαγειρεύοντάς τα 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου, για να βγουν al dente. Κρατάμε 200 ml από το νερό του βρασίματος και σουρώνουμε. Πασπαλίζουμε τα σπαγγέτι με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

  • Κόβουμε τον σολομό σε πλάγιες λεπτές φέτες πάχους 2 εκ. Μεταφέρουμε τον σολομό σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε τον σολομό και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

  • Προσθέτουμε τη βότκα, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, μεταφέρουμε τον σολομό σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.

  • Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το καθαρίσουμε. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε, ξύνοντας ελαφρώς τον πάτω του τηγανιού με μια ξύλινη κουτάλα.

  • Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ, την κρέμα γάλακτος και λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τον βρασμό των ζυμαρικών. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.

  • Προσθέτουμε τα σπαγγέτι, ανακατεύουμε καλά με μια τσιμπίδα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον σολομό και ανακατεύουμε απαλά για να μην σπάσουμε τον σολομό.

  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα λάιμ, λίγο άνηθο και ανακατεύουμε.

  • Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με λίγο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: giorgostsoulis.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share