Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ιδανική νηστίσιμη - vegan συνταγή για μακαρόνια στο φούρνο

Δε θα μπορείς να αντισταθείς

26 Μαρτίου 2024 10:43
Ιδανική νηστίσιμη - vegan συνταγή για μακαρόνια στο φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι περίοδος Σαρακοστής και κάνεις νηστεία; Σου έχουμε την άπαιχτη συνταγή με μακαρόνια στο φούρνο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανική και για όσους είναι vegan.

Διαβάστε επίσης: Αυτή η πανεύκολη ρεβιθοσαλάτα θα γίνει η αγαπημένη σου την περίοδο της νηστείας

Υλικά

  • Ένα πακέτο κοντά ζυμαρικά (κοραλάκι/πένες/ριγκατόνι)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. πριν βάλουμε το φαγητό στο φούρνο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
  • 250 γρ. μανιτάρια άσπρα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 3 φέτες αποξηράμενα μανιτάρια porcini πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος για μαγείρεμα
  • 1 φλιτζ. νερό από τα ζυμαρικά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 200 γρ. τυρί νηστίσιμο τριμμένο

Μακαρόνια στο φούρνο με λαχανικά

Εκτέλεση

  • Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε αλάτι και περιμένουμε να βράσει.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε 5 λεπτά λιγότερο από την αναγραφόμενη ώρα.
  • Κρατάμε 1 φλτζ. Νερό από τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση.
  • Περιμένουμε να στραγγίξουν.
  • Παράλληλα παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
  • Εκεί ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Σοτάρουμε για 2 λεπτά. προσθέτουμε το κολοκυθάκι με την πιπεριά, σοτάρουμε για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα αποξηραμένα μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Σοτάρουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ.
  • Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε την φυτική κρέμα γάλακτος, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, βάζουμε τα ζυμαρικά και από πάνω την σάλτσα με τα λαχανικά μαζί με το νηστίσιμο τυρί.
  • Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20-25 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share