Ιδανική νηστίσιμη - vegan συνταγή για μακαρόνια στο φούρνο
Δε θα μπορείς να αντισταθείς
26 Μαρτίου 2024 10:43
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Είναι περίοδος Σαρακοστής και κάνειςνηστεία; Σου έχουμε την άπαιχτη συνταγή με μακαρόνια στο φούρνο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανική και για όσους είναι vegan.
Ένα πακέτο κοντά ζυμαρικά (κοραλάκι/πένες/ριγκατόνι)
4 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. πριν βάλουμε το φαγητό στο φούρνο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
250 γρ. μανιτάρια άσπρα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
3 φέτες αποξηράμενα μανιτάρια porcini πολύ ψιλοκομμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος για μαγείρεμα
1 φλιτζ. νερό από τα ζυμαρικά
Αλάτι, πιπέρι
200 γρ. τυρί νηστίσιμο τριμμένο
Εκτέλεση
Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε αλάτι και περιμένουμε να βράσει.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε 5 λεπτά λιγότερο από την αναγραφόμενη ώρα.
Κρατάμε 1 φλτζ. Νερό από τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση.
Περιμένουμε να στραγγίξουν.
Παράλληλα παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
Εκεί ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά. προσθέτουμε το κολοκυθάκι με την πιπεριά, σοτάρουμε για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα αποξηραμένα μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σοτάρουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την φυτική κρέμα γάλακτος, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, βάζουμε τα ζυμαρικά και από πάνω την σάλτσα με τα λαχανικά μαζί με το νηστίσιμο τυρί.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.