Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Για τις πρώτες ζέστες: Παγωμένο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα και ακόμη 3 υλικά

Η ιδανική συνταγή αν... βαριέσαι τα πολλά πολλά!

24 Μαρτίου 2024 10:17
Για τις πρώτες ζέστες: Παγωμένο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα και ακόμη 3 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παγωμένο μπισκοτογλυκό στη στιγμή με ελάχιστα υλικά έτοιμο στο άψε σβήσε. Είναι νόστιμο, δροσερό και είναι η ιδανική συνταγή για εσάς που δεν θέλετε να ξοδεύετε πολλή ώρα στη κουζίνα και προτιμάτε πιο βατές συνταγές. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για το γρήγορο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Υλικά

  • 50 μπισκότα Cookies
  • 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 75 γρ. μπισκότα cookies, αλεσμένα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια μαλακή σαντιγύ.
  • Ρίχνουμε τα αλεσμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  • Στρώνουμε 25 μπισκότα και με ένα κορνέ τοποθετούμε πάνω τους την κρέμα.
  • Καπακώνουμε με άλλα 25 μπισκότα και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Καθόλου φούρνος, 4 υλικά: Το πιο γρήγορο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότα που υπάρχει

Χωρίς να χρειαστεί να «ανακατέψεις» την κουζίνα και με μηδαμινό κόστος, το παρακάτω γλυκό ψυγείου από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη σου εγγυάται να... κολλήσεις.

Υλικά

  • Τυρί Κρέμα 600 γραμμάρια
  • Καραμελωμένο Ζαχαρούχο 600 ml
  • Μπισκότα 500 γραμμάρια πτι-μπερ
  • Φυτική Σαντιγί 300 γραμμάρια
  • Γάλα Φρέσκο 200 ml περίπου

Τα γλυκά ψυγείου είναι πάντα λαχταριστά και φτιάχνονται πανεύκολα. Αν δεν έχετε λοιπόν μεγάλη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική, τότε σίγουρα πρέπει να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκότα, καραμελωμένο ζαχαρούχο και αφράτη σαντιγί.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μίξερ χειρός το τυρί κρέμα και το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Βουτάμε τα μπισκότα σε γάλα, τα στρώνουμε σε ένα ταψί 20×30 εκατοστών και απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά. Πάνω από τη δεύτερη στρώση κρέμας τοποθετούμε ξανά μπισκότα βουτηγμένα σε γάλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί. Τρίβουμε μέσα τα μπισκότα που περίσσεψαν και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share