Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Ούτε ταψί, ούτε πυρέξ: Σε αυτό το σκεύος μαγειρεύονται τα τέλεια μπιφτέκια

Τώρα πια ξέρετε!

14 Μαρτίου 2024 17:23
Ούτε ταψί, ούτε πυρέξ: Σε αυτό το σκεύος μαγειρεύονται τα τέλεια μπιφτέκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μπιφτέκια είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά και πάντοτε αναζητούμε τρόπο για το καλύτερο δυνατό τους μαγείρεμα, αν κι ένα σκεύος είναι ικανό να «εκτοξεύσει» τη γεύση του και είναι σίγουρο, ότι το έχετε στο σπίτι σας.

Συγκεκριμένα, τα μπιφτέκια, όπως και τα περισσότερα κρέατα σπίτι πρέπει να ψήνονται σε σχαροτήγανο (γκριλιέρα), το οποίο έχει ήδη κάψει επαρκώς στην εστία στο φουλ της έντασης, έχει περαστεί μετά με πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια έχει τοποθετηθεί το κρέας, με ένα φοβερό αποτέλεσμα να έρχεται ειδικά αν βάλετε παγάκι.

Αυτός είναι ο λόγος που το μπιφτέκι γίνεται πεντανόστιμο στο σχαροτήγανο

Το μπιφτέκι πρέπει να γυρίσει περί τις 4 φορές ανά 1’-1’.30” ανάλογα και με το πάχος του, είτε με λαβίδα, είτε με σπάτουλα. Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό στη τεχνική του ψησίματος πέρα απ’ τη σωστή χρήση σχαροτήγανου. Στο σχαροτήγανο υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν σωστά οι γραμμώσεις, που θα δώσουν νοστιμιά και βέβαια να χωρίζεται το μπιφτέκι από το λίπος που βγάζει, την ώρα που ψήνεται.

μπιφτεκια-μαγειρεμα
Μπιφτέκια

Αφράτα μπιφτέκια με πατάτες φούρνου σαν τηγανητές

Φτιάξτε λαχταριστά, αφράτα και υγιεινά μπιφτέκια με πατάτες φούρνου σαν τηγανητές. Πρόκειται για μια συνταγή, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά (9 μπιφτέκια)

  • 500 γρ. Κιμάς
  • 3 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αβγό (προαιρετικά)
  • Ρίγανη
  • Δυόσμος
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε στις νιφάδες βρώμης 3-4 κσ νερό και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά να μουλιάσει.
  • Κατόπιν το βάζουμε στο multi να λιώσει.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας στο μέγεθος που θέλουμε και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 220 με αέρα γύρω στη μισή ώρα.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε και τις πατάτες φούρνου όπως δείχνει το link της συνταγής.
  • Μπορούμε να ψήσουμε παράλληλα με τα μπιφτέκια.
  • Μόλις βγάλουμε τα μπιφτέκια από τον φούρνο βάζουμε στο πιάτο και ρίχνουμε λεμόνι και ελαιόλαδο και σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες μας.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share