Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Θα το λατρέψετε: Γλυκό ψυγείου με φουντούκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Έτοιμο σε 20 λεπτά

1 Μαρτίου 2024 14:27
Θα το λατρέψετε: Γλυκό ψυγείου με φουντούκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τέλειο γλυκό, κακάο και μπισκότα ή αλλιώς σαλάμι ψυγείου. Κόψτε το σε φέτες και απολαύστε το σκέτο ή με παγωτό σαν επιδόρπιο!

Διαβάστε επίσης:Γλυκιά απόλαυση: Μπισκοτογλυκό ψυγείου με σοκολάτα στο πυρέξ έτοιμο σε 3'

Υλικά

Για το μωσαϊκό με φουντούκια

  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1½ συσκ. μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 φλ. χοντροκομμένα φουντούκια

Για το μείγμα

  • Βάζουμε πρώτα σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, το βούτυρο να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μείγμα κι έπειτα προσθέτουμε και τα φουντούκια.
  • Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ

Για το σχήμα του μωσαϊκού

  • Δίνουμε σχήμα σαν σαλάμι στο μωσαϊκό.
  • Απλώνουμε 2 κομμάτια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας.
  • Μοιράζουμε το μείγμα με κουτάλι κατά μήκος και δίνουμε σχήμα σαν σαλάμι.
  • Ρολάρουμε τη λαδόκολλα και κλείνουμε τα πλαϊνά όπως τα καραμελόχαρτα
  • .Τυλίγουμε τα ρολά σε αλουμινόχαρτο για να κρατήσουν το σχήμα.
  • Τα παγώνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο (διατηρείται στο ψυγείο).

Για το σερβίρισμα

  • Κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
  • Διατηρήστε το στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα, σκεπασμένο καλά για να μην ξεραθεί.

Πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/teleio-mosaiko-me-fountoukia/

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share