Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Μους σοκολάτας για vegan: Το πιο ελαφρύ γλυκό ψυγείου - Έτοιμο στη στιγμή με μόλις 4 υλικά

Το Νο1 μυστικό για να το πετύχετε!

27 Φεβρουαρίου 2024 16:39
Μους σοκολάτας για vegan: Το πιο ελαφρύ γλυκό ψυγείου - Έτοιμο στη στιγμή με μόλις 4 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μαλακό τόφου είναι το μυστικό για να πετύχετε αυτή την καταπληκτική vegan μους σοκολάτας. Με 4 μόνο υλικά είναι μία εξαιρετική πρόταση γλυκού για όσους ακολουθούν τη vegan διατροφή. Τα σμέουρα δένουν εκπληκτικά με τη μαύρη σοκολάτα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Έπεσε παγωτό σοκολάτα στα ρούχα σας; Αυτά είναι τα 2 βήματα για να εξαφανίσετε τον λεκέ χωρίς κόπο

Υλικά

  • 150 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
  • 300 γρ. τόφου (silken tofu) στραγγισμένο
  • ½ κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 150 γρ. σμέουρα

Διαδικασία

μουσ-σοκολατασ-για-βιγκαν-γλυκο-ψυγειου
Μους σοκολάτας για βίγκαν

Βήμα 1

Βάζουμε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα μπεν μαρί, ή για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, βάζουμε το τόφου και τη ζάχαρη σε ένα μπλέντερ. Ρίχνουμε μέσα και τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Βήμα 3

Μόλις είναι έτοιμο, με ένα κουτάλι μοιράζουμε τη μους σε μπολ παγωτού. Προσθέτουμε λίγα σμέουρα πάνω από το κάθε μπολ για να ισομοιραστούν. Έπειτα μεταφέρουμε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξει. Πριν σερβίρουμε, θα βγάλουμε τις μους από το ψυγείο 10-15 λεπτά για να μαλακώσουν.

Νοστιμιά στο πιτς φυτίλι: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα

Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα ή αλλιώς σοκολατένιο fudge με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά. Εύκολο, γρήγορο και το βασικότερο γευστικό επιδόρπιο ψυγείου με ελάχιστα υλικά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για γλυκό ψυγείου αλα μπανόφι.

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 4 κουβερτούρες (γύρω στα 400 γρ.)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το ζαχαρούχο γάλα σε αντικολλητική κατσαρόλα και προσθέτετε τις κουβερτούρες σε κομματάκια.
  • Ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να λιώσουν και να ομοιογενοποιηθούν. Αν το γάλα ζεσταθεί στο μεταξύ πολύ, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  • Προσθέτετε το αλάτι και τη βανίλια, μεταφέρετε το μείγμα σε σκεύος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, ισιώνετε την επιφάνεια και αφήνετε στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξει.
  • Κόβετε σε μικρά, κομμάτια και σερβίρετε σε χαρτινη θήκη για τρούφες.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share