Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

«Κουλό» κόλπο με μπόλικο ζουμί: Το μυστικό του κιμά για αφράτα μπιφτέκια

Έτσι θα βγαίνουν πάντα πετυχημένα!

25 Φεβρουαρίου 2024 14:12
«Κουλό» κόλπο με μπόλικο ζουμί: Το μυστικό του κιμά για αφράτα μπιφτέκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που μένουν ασυγκίνητοι στη θέα ενός… ζουμερού και αχνιστού μπέργκερ. Η κουλτούρα των μπέργκερς τα τελευταία χρόνια έχει εγκατασταθεί, για τα… καλά, και στην Ελλάδα, με πλήθος «μπεργκεράδικων» να ανοίγουν στις γειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και σε όλη τη χώρα.

Υπάρχει, ωστόσο, και η κατηγορία των Ελλήνων που επιλέγει την οικιακή ψησταριά για το κρέας ακόμη και τα μπέργκερ μια τάση που έχει ενισχυθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το κόλπο για το πιο ζουμερό μπιφτέκι

Το μεγάλο -και γνωστό σε όλους- πρόβλημα με τα μπέργκερ έχει να κάνει με το στέγνωμα κατά το ψήσιμο. Σε ένα μίνι αφιέρωμά του, το Business Insider υποστηρίζει ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα μπέργκερ χάνουν τα υγρά τους και στεγνώνουν προτού μαγειρευτούν σωστά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι.

Την απάντηση στο πρόβλημα ήρθε να δώσει με ένα ασυνήθιστο τρικ ο κριτής του Top Chef, Γκρέιχαμ Ελιοτ. Οπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ο Ελιοτ προτείνει στους επίδοξους… σεφ να χρησιμοποιήσουν ένα παγάκι, το οποίο θα πρέπει να «σφηνώσουν» στη μέση του μπέργκερ!

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το τρικ λειτουργεί στα μεγάλα μπέργκερ και πρέπει να ακολουθηθούν τα εξής βήματα:

  • Βάζουμε το μπέργκερ σε δυνατή φωτιά
  • Σπρώχνουμε με τον αντίχειρα ένα παγάκι στη μέση του μπέργκερ
  • Οταν τα γυρίσουμε τα απομακρύνουμε από το δυνατό σημείο της φωτιάς
  • Οταν ετοιμαστούν τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά

Σύμφωνα με τον Ελιοτ, το παγάκι βοηθά στο να διατηρήσουν την υγρασία τα μπέργκερ, αλλά και να κρατήσουν το σχήμα τους.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share