Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κολπάκι των παλιών: Έτσι έφτιαχνε τον τέλειο κιμά για μπιφτέκια η γιαγιά - Το μυστικό με το γάλα

Είχε τον τρόπο της να βγαίνουν πάντα αφράτα και νόστιμα

24 Φεβρουαρίου 2024 12:01
Κολπάκι των παλιών: Έτσι έφτιαχνε τον τέλειο κιμά για μπιφτέκια η γιαγιά - Το μυστικό με το γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε όλα τα φαγητά, που μαγειρεύουμε, αναζητούμε έναν τρόπο να τα κάνουμε απόλυτα γευστικά, ειδικά όταν πρόκειται για τις αγαπημένες σε όλους μας, με κορυφαίο παράδειγμα τα μπιφτέκια.

Η αλήθεια είναι, ότι πολλές φορές τα μπιφτέκια μας δε βγαίνουν ακριβώς όπως τα θέλουμε. Ένα σταθερό πρόβλημα για πολλούς είναι, ότι διαλύονται στο ψήσιμο, όταν διαλέγουν να τα βάλουν στην γκριλιέρα, ή να ψήσουν σε μπάρμπεκιου.

Το απλό κόλπο για να μη σας διαλύονται τα μπιφτέκια

Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, τότε πρέπει να προσέξεις να ψήσεις καλά τα μπιφτέκια. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ζυμώσεις τον κιμά με γάλα, ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι.

Εννοείται επίσης πως την ώρα που ψήνονται τα γυρνάς με μια σπάτουλα για να μη θρυμματιστούν. Το αποτέλεσμα γευστικά είναι μοναδικό και δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δοκιμάσεις ξανά, όπως κι εκείνα με το τζίντζερ.

«Σπάσιμο» τέλος: Το μοναδικό κόλπο της γιαγιάς με τον κιμά για άψογο μπιφτέκι

Έχετε πρόβλημα με τα μπιφτέκια στο ψήσιμο και σας διαλύονται, μην αποδίδοντας το αποτέλεσμα που θέλετε; Υπάρχει ένα μοναδικό κόλπο, που αν εφαρμόσετε, δε θα ξαναγίνει ποτέ αυτό το σφάλμα.

Το φαγητό αυτό, άλλωστε, είναι συχνό στη διατροφή μας, καθώς πολλοί τα λατρεύουν. Τι καλύτερο, άλλωστε, από ένα ζουμερό, καλοψημένο και αφράτο μπιφτέκι, που μπορούν να γίνουν και χωρίς ψωμί ή βρώμη;

Για να πετύχετε, όμως, το ψήσιμο και να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ζυμώσετε τον κιμά με γάλα, ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι. Εννοείται επίσης πως την ώρα που ψήνονται τα γυρνάτε με μια σπάτουλα για να μη θρυμματιστούν.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share