Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ο κεφτές αλλιώς: Η μαγική συνταγή για ασυναγώνιστη γεύση με 1 υλικό «έκπληξη» στην ζύμη του κιμά

«Λιώνει» στο στόμα

20 Φεβρουαρίου 2024 10:37
Ο κεφτές αλλιώς: Η μαγική συνταγή για ασυναγώνιστη γεύση με 1 υλικό «έκπληξη» στην ζύμη του κιμά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα ελληνικά φαγητά, τόσο γευστικά που δεν μπορείς να μείνεις μόνο στο ένα. Η γεύση και η τραγανή εξωτερική τους κρούστα είναι σίγουρα δύο από τους λόγους που όλοι τα προτιμούν, πολλοί όμως τα αποφεύγουν λόγω των θερμίδων αφού αν τηγανιστούν είναι παχυντικά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για πορτοκαλόπιτα που «λιώνει» στο στόμα.

Είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο γεμάτο αναμνήσεις και αρώματα. Οι αγαπημένοι μας κεφτέδες αποτελούν τον κατεξοχήν μεζέ στο ελληνικό τραπέζι και οι παραλλαγές του αγαπημένου πιάτου είναι αμέτρητες, ενώ κάθε νοικοκυριό έχει τη δική του συνταγή.

Εμείς βρήκαμε μια συνταγή στο Instagram από το προφίλ «Mediterranean waygr» όπου μπορείς να φτιάξεις ολόγευστους κεφτέδες στον φούρνο (αλλά και το τηγάνι) βάζοντας στα υλικά τριμμένη πατάτα.

Συνταγή για νόστιμους κεφτέδες με κιμά και τριμμένη πατάτα

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και στραγγισμένο
  • 1 χούφτα μαϊντανό
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 κουταλάκι τσίλι ή πάπρικα σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο αλεσμένο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον πολύ ψιλό τρίφτη, αλλιώς θα παραμείνουν ωμές μέσα στον κεφτέ.
  • Στύβουμε καλά τον πουρέ πατάτας με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά.
  • Τρίβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε μαϊντανό.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά. Αν κολλάει ακόμα, προσθέτουμε μερικά ακόμα ψίχουλα.
  • Διαμορφώνουμε το μείγμα σε επιμήκη κεφτεδάκια και τηγανίζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στους 200°C για 40 με 50 λεπτά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share